Μήπως δεν μας «σώζει» ούτε ένας νέος ΒΟΑΚ;

Ενα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο με θύμα οδηγό μοτοσικλέτας το οποίο συνέβη την Κυριακή στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Ηρακλείου – Χερσονήσου προκάλεσε την οργή του προέδρου συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη.


Ο λόγος είναι πως το νέο θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στο τμήμα Γούβες – Χερσόνησος, στο οποίο έχουν γίνει παρεμβάσεις και όπως γράφει ο κ.Λιονάκης πρόκειται για «τα κατά τεκμήριο καλύτερα και ασφαλέστερα χλμ στο νησί.»

Και όμως σε αυτά τα τέσσερα χιλιόμετρα σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν από πέντε μήνες έχουν ήδη σκοτωθεί τρεις άνθρωποι!!

Σε αντιδιαστολή στους άλλους τρεις σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της χώρας με μήκος 1.579 χιλιομέτρων μέσα στο 2018 έχασαν την ζωή τους 58 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα.

«Οι δρόμοι αυτοί υπάρχουν για να σε μεταφέρουν γρήγορα ,με ασφάλεια και να είναι συγχωρητικοί,όταν τηρείς τους ΚΑΝΟΝΕΣ..
Τη φυσική δεν την νίκησε κανείς στο δρόμο..
Πριν διεκδικήσουμε δρόμους,μήπως πρέπει να διεκδικήσουμε μυαλό,σύνεση ,οδηγική κουλτούρα,αυτοεκτίμηση ;;»

αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ.Λιονάκης.

ΘΕΛΕΤΕ ,ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;;
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ;;

Ακούστε και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας.
ΠΑΤΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ(ΠΑΘΕ),ΑΝΤΙΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ(ΙΟΝΙΑ),ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΗΠΟΙ(ΕΓΝΑΤΙΑ), συνολικά 1579 χλμ,είχαμε το 2018, 59(Πενήντα εννέα )τροχαίους θανάτους.
Σήμερα συμπληρώθηκαν 5 μήνες που δόθηκαν στην κυκλοφορια(15/4/19) τα τελευταία 4 χλμ (Γούβες-χερσόνησος),τα κατά τεκμήριο καλύτερα και ασφαλέστερα χλμ στο νησί.
Εκεί λοιπόν ,είχαμε στο 5μηνο,3 τροχαίους θανάτους!
Για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας σκοτώνει στους δρόμους μας ..
Οι δρόμοι αυτοί υπάρχουν για να σε μεταφέρουν γρήγορα ,με ασφάλεια και να είναι συγχωρητικοί,όταν τηρείς τους ΚΑΝΟΝΕΣ..
Τη φυσική δεν την νίκησε κανείς στο δρόμο..
Πριν διεκδικήσουμε δρόμους,μήπως πρέπει να διεκδικήσουμε μυαλό,σύνεση ,οδηγική κουλτούρα,αυτοεκτίμηση ;;
Και σας το λέω ξέροντας πως έχω κουράσει φωνάζοντας εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια για τον ΒΟΑΚ!
Απογοήτευση !!
Σημ:Με έναν, ας πούμε αυθαίρετο, παραλληλισμό βάσει αυτών των δεδομένων στους παραπάνω δρόμους θα είχαμε το 2018 , 2.842 νεκρούς !!!!!