Μαγικό θέαμα στον νυχτερινό ουρανό της Κρήτης (βίντεο)

Οι λάτρεις της παρατήρησης του ουρανού, όταν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα, πολύ συχνά έχουν την τύχη να δουν διάττοντες αστέρες, τα γνωστά πεφταστέρια, να εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της γης και να καίγονται καταγράφοντας εντυπωσιακές τροχιές στον ουρανό.

Τα αστέρια αυτά είναι είδος μετεώρων και πρόκειται στην ουσία για φωτεινά σημεία που εμφανίζονται ξαφνικά, στην κυριολεξία από το πουθενά, στον νυχτερινό ουρανό κινούνται για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια “καίγονται” και χάνονται από τον ορίζοντα του παρατηρητή.

Τα πεφταστέρια είναι κόκκοι διαστημικής σκόνης που αφήνουν στο πέρασμά τους οι κομήτες και εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τέτοια ταχύτητα ώστε να καίγονται λόγω της τριβής τους με τον ατμοσφαιρικό αέρα.

“Φτιάχνοντας ένα time lapse βίντεο στη Σητεία, διαπίστωσα με έκπληξη την καταγραφή τριών μετεώρων που καίγονται μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα, πάνω από τον ουρανό της πόλης. Η γωνία εισόδου τους είναι τέτοια που κάνουν το φαινόμενο να φαίνεται ιδιαίτερο” ανέφερε εκείνος που κατέγραψε το βίντεο.