Σοκάρουν οι μαρτυρίες μαθητριών που έπεσαν θύματα του καθηγητής τους στα Χανιά

Οι γονείς του εμπιστεύονταν τα παιδιά τους, όλα ανήλικα, για να τα διδάξει. Εκείνος όμως αντί για Μαθηματικά και Φυσική προέτρεπε τα κορίτσια στα άδυτα του έρωτα. Ήθελε να γίνει ο δάσκαλός τους. Ο 57χρονος καθηγητής Φυσικής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Χανιά σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018. Μια καταγγελία από μαθήτριά του ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τις αρχές. Η μία καταγγελία έφερε την άλλη και παρά την πρώτη έκπληξη του κατηγορουμένου σύντομα ήρθε και η πρώτη ομολογία.

Με την υπόθεση αυτή που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και την Κρήτη ολόκληρη, ασχολήθηκε στην εκπομπή της η Τατιάνα Στεφανίδου.

kathigiths-aselgeia

«Αποδέχομαι ότι είχα ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές με δύο από τις καταγγέλουσες, αφού όμως είχα ενηλικιωθεί και με απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες τους. Με τη μία συνευρισκόμουν επί περίπου δύο χρόνια. Όσα περιέχονται στις υπόλοιπες καταθέσεις είναι ψευδή και υπερβολικά», δήλωσε στην κατάθεσή του, σοκάροντας με τον κυνισμό του.

Η 19χρονη που έπεσε θύμα κακοποίησης είπε, μεταξύ άλλων, στην δική της κατάθεση: «Στα 13 μου είχα ολοκληρωμένη σχέση με τον καθηγητή. Ντρεπόμουν αλλά είχε έναν τρόπο να με κάνει να τον δικαιολογώ», ενώ η 15χρονη μαθήτρια εξομολογήθηκε στις Αρχές: «Πολλές φορές ο καθηγητής καθόταν δίπλα μου στο μάθημα και με άγγιζε στα πόδια. Αισθανόμουν αηδία και άβολα».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μαθητριών, ο καθηγητής είχε ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς. Δημιουργούσε σχέσεις οικειότητας με τους μαθητές του. Έστρεφε πολύ συχνά τη συζήτηση σε θέματα σεξουαλικού περιεχομένου και άγγιζε τα κορίτσια, δήθεν τυχαία και αθώα, σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι μαθήτριες αντιλαμβάνονταν αμέσως το είδος του αγγίγματος. Άλλες όμως μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το τυχαίο από το επιτηδευμένο.

Ο ίδιος ο προφυλακισμένος καθηγητής, σύμφωνα πάντα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι:

“Οι καταθέσεις τους έχουν δοθεί στην Αστυνομία μετά από προσχεδιασμένες συζητήσεις. Μια παρέα τεσσάρων κοριτσιών μεθόδευσε την υπόθεση, πιθανόν για λόγους εκδικητικούς. Γνωρίζω ότι δύο από τις κοπέλες είχαν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους. Εγώ ποτέ δεν τους ζήτησα να κάνουν κάτι τέτοιο μπροστά μου. Από το φροντιστήριο έχουν περάσει πάνω από 1000 παιδιά. Πάντοτε υπήρχαν κι άλλοι καθηγητές εκτός από μένα. Αν ίσχυαν όσα καταγγέλλουν οι κοπέλες, θα είχε γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία.”

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος των θυμάτων, κ. Γιώργος Αρετάκης, «Αυτά που περιγράφουν τα κορίτσια έχουν σοκάρει ακόμη και τους πιο έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς. Η μεθόδευση που χρησιμοποιούσε, η πειθώ και η πρόφαση ότι ΄΄εγώ θα σας μάθω, θα σας δείξω, είναι ένα μάθημα” έκαμπτε τις αντιστάσεις τους,και έπειθε τις μαθήτριες να ανέχονται τις ασελγείς πράξεις του.»