Μεγάλο «φέσι» στην Κρήτη από πρακτορείο που έβαλε «λουκέτο»

Μεγάλο «φέσι» που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, άφησε στο Ηράκλειο, το κλείσιμο γνωστού τουριστικού πρακτορείου, κυπριακών συμφερόντων, που εκπροσωπούσε κυρίως γαλλικά γραφεία εισερχόμενου, στην Κρήτη, τουρισμού.

Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πρακτορείο κατέβασε ρολά, απέλυσε το προσωπικό καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα, όλα τα γαλλικά γραφεία, μετακινήθηκαν την επομένη ημέρα σε άλλα πρακτορεία και το ζευγάρι των ιδιοκτητών, μετοίκησε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προσκείμενες στους ιδιοκτήτες της εταιρίας, που έδρευε σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, μέλους της οικογένειας και αυτός ήταν ο λόγος της εσπευσμένης αναχώρησης στην Κύπρο, διαβεβαιώνουν δε ότι θα εκποιήσουν ακίνητα στο Ηράκλειο, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πιστωτές.

Μάλιστα, προς τούτο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει δουλειά, εκκαθαριστής της εταιρίας, ο οποίος εντέλλεται να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ώστε να εισπραχθούν τυχόν οφειλόμενα ποσά από την εταιρία και να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της και με εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων της ίδιας ή των ιδιοκτητών.

Το σενάριο αυτό, «σκοντάφτει» στο γεγονός, ότι την επομένη της παύσης εργασιών του συγκεκριμένου πρακτορείου, όλα τα γαλλικά γραφεία που εκπροσωπούσε, είχαν ήδη «στεγαστεί» σε άλλα τουριστικά γραφεία του Ηρακλείου, κάτι που δεν συνάδει με το ξαφνικό του θέματος.

Οι οφειλές

Οι οφειλές αυτή τη στιγμή είναι σε ολόκληρο το φάσμα της ξενοδοχειακής δραστηριότητας και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία, ταβέρνες, ξεναγούς, μεταφορές, οδηγούς ταξί, κ.ο.κ..

Παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν εκτιμούν ότι οι οφειλές ξεπερνούν σίγουρα το 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να είναι πολλαπλάσιο, καθώς σε επικοινωνία που είχε το money-tourism.gr, με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, αυτοί έκαναν λόγο για οφειλές 50.000 ευρώ, σε κάθε ξενοδοχείο, ενώ στο μεγαλύτερο από πλευράς συνεργασίας ξενοδοχείο του Ηρακλείου, φαίνεται ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξόφλησή του το γαλλικό πρακτορείο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες ξενοδοχειακές εταιρίες ήδη κινούνται νομικά εναντίον των ιδιοκτητών του πρακτορείου, ώστε να διασφαλίσουν, κατά το δυνατόν, τα οφειλόμενα.