ΜΕ… ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ: Εθνική στρατηγική για τον οινοτουρισμό

Στόχο να δημιουργηθεί μια ενιαία εθνική στρατηγική για τον οινοτουρισμό έχει το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, με την ενεργό συμμετοχή της Κρήτης.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι πρώτες διεργασίες και αρχικές συζητήσεις για την κατάρτιση της συγκεκριμένης στρατηγικής, όπως επίσης και για τις συντονισμένες ενέργειες εκείνες, αλλά και τις απαιτούμενες υποδομές που θα συμβάλουν στην προώθηση του κρασιού, με την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού.

Στις συζητήσεις αυτές, ενεργό ρόλο έχει το δίκτυο οινοποιών Κρήτης, το οποίο έχει σκοπό να συμμετέχει στην όλη στρατηγική, αλλά και να αποκτήσει πρωταγωνιστική θέση σε μια αναπτυξιακή προσπάθεια που επιχειρείται πανελλαδικά.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν συζητήσεις για τη συνεργασία των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, τις οποίες και στηρίζουν οι οινοποιοί το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τη δεδομένη στιγμή, το κρασί αντιμετωπίζεται ως όχημα ανάπτυξης καθώς διατρέχει τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό.  Η νησιωτικότητα, η ιδιαιτερότητα και η διαφορετικότητα είναι μοναδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπογραμμιστούν και να αναπτυχθούν μέσα από ενέργειες εκπαίδευσης, στρατηγικό σχεδιασμό και κοινό Branding.

Στην όλη αυτή προσπάθεια μετασχηματισμού του προϊόντος, το δίκτυο οινοποιών επιδιώκει να δηλώνει «παρών» με σκοπό την ανάδειξη του ποιοτικού κρητικού κρασιού μέσα από το εθνικό χαρτοφυλάκιο γαστρονομίας και την προώθηση της οινογαστρονομίας της Κρήτης.