Με διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αλλάζει ο σχεδιασμός αστυνόμευσης του ΒΟΑΚ σε 48 ώρες!

Συναγερμός στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη που μέσα στο Σαββατοκύριακο οδηγούνται σε πλήρη αναδιάταξη του σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του politica.gr ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης τη Παρασκευή το βράδυ, και ενώ είχε ζητήσει τα πλήρη στατιστικά στοιχεία των τροχαίων δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη με τα θανατηφόρα να παροσιάζουν αύξηση πάνω από 50%, άστραψε και βρόντηξε αφού εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Η σοβαρή και καλά σχεδιασμένη αστυνόμευση δε συνάδει με αντίστοιχα αποτελέσματα και αποδεικνύεται χαλάρωση των μέτρων» ήταν το συμπέρασμα από τη ενδελεχή μελέτη των στοιχείων.

Σύμφωνα με την έκτακτη διαταγή προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, ο ίδιος καλείται μαζί με τους τέσσερις αστυνομικούς διευθυντές του νησιού μέχρι το βράδυ της Κυριακής να έχουν πλήρη αναδιαμορφωμένο σχεδιασμό για την αστυνόμευση του ΒΟΑΚ τον οποίο οφείλει ο κ.Ρουτζάκης να παρουσιάσει στο αρχηγείο για έγκριση και άμεση εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζητά χωρίς δικαιολογίες να ενισχύθουν οι δυνάμεις από υπηρεσίες που δε χαρακτηρίζονται μάχιμες με το προσωπικό μεχρι και σήμερα να καλύπτει εργασίες γραφείου.

«Οι 47 ζωές που έχουν χαθεί μέσα στο 2019 στους δρομους της Κρήτης δεν μας επιτρέπουν να εφυσυχαζουμε αν και γνωρίζουμε ότι η αστυνόμευση δεν είναι η μόνη παράμετρος που θα οδηγήσει σε μείωση των τροχαίων ωστόσο οφείλουμε να πράξουμε από πλευράς μας ότι μας αναλογεί» εξηγούν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που πλέον αναμένουν άμεσα αποτελεσματικότερη αστυνόμευση η οποία οφείλει να αποδειχθεί και στη πραξη, βάσει των στατιστικών.