Με νέα αρχιτεκτονική θα προχωρήσει ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι θα χαραχτεί νέος σχεδιασμός για την υλοποίηση του έργου του ΒΟΑΚ


Όσον αφορά το θέμα του ΒΟΑΚ, ο κ. Κεφαλογιάννης  μιλώντας στον Real FM, δήλωσε ότι «η κατάσταση που έχουμε βρει στο υπουργείο τόσο εγώ όσο και ο υπουργός ο κ. Καραμανλής είναι ένας διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δηλαδή ένα θεωρητικό ενδιαφέρον ποιες εταιρείες θα εκδηλώσουν συγκεκριμένο ενδιαφέρον όταν είναι να υπάρξει οριστική χάραξη και όταν είναι να υπάρξουν μελέτες, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα θεωρητικό κατασκεύασμα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αφορά τόσο το κομμάτι της χάραξης όσο και μια σειρά από άλλες μελέτες που αφορούν το συγκεκριμένο έργο, άρα όλα αυτά είναι στον αέρα. Δυστυχώς!

Επειδή όμως και ο πρωθυπουργός το έχει θέσει ίσως ως την κεντρική προτεραιότητα, θα προχωρήσουμε ως υπουργείο σε μια σειρά από ενέργειες.

Θα χρειαστεί λοιπόν ένα χρονικό διάστημα και από το δικό μας υπουργείο να προχωρήσουν οι μελέτες, αλλά και από το υπουργείο Περιβάλλοντος να υπάρξουν οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις και από εκεί και πέρα θα πάμε σε μια δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που θα αποφασιστεί από το δικό μας υπουργείο».

Καμπάνια για την οδική ασφάλεια και αυστηροποίηση ελέγχων

Αναφερόμενος στο θέμα της  οδικής ασφάλειας, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο οδικής ασφάλειας και η προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (κ. Οικονόμου) είναι προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεργαστούμε μαζί του, γιατί ο δικός μας τομέας έχει άμεση συνάφεια με το αντικείμενο.

Πέρα από το κομμάτι των υποδομών που είναι σημαντικό να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, το βασικότερο είναι να υπάρξει μια διαφορετική νοοτροπία στον κόσμο, να συζητήσουμε με το υπουργείο Παιδείας πως θα υπάρξουν κάποιες δράσεις στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να μπαίνουν σε μια διαφορετική νοοτροπία από μικρή ηλικία.

Εμείς ως υπουργείο σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη καμπάνια να ενημερώσουμε τον κόσμο για τους κινδύνους.

Και σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα αναλάβει την αυστηροποίηση των ελέγχων, αλλά ενδεχομένως και των ποινών σε κάποια ζητήματα.

Θα επανεξετάσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορά τον ΚΟΚ για την πρόληψη των ατυχημάτων. Αν είναι επαρκές το πλαίσιο, ασφαλώς θα παραμείνει, διαφορετικά αν δούμε ότι χρειάζεται μια αυστηροποίηση των ποινών, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».