Με το σταγονόμετρο η Μαγιά αρτοποιίας – Δεν υπάρχουν αποθέματα

Έλλειψη στην αγορά


Δυσεύρετο πλέον υλικό είναι η Μαγιά αρτοποιίας καθώς υπάρχουν ελάχιστα αποθέματα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ.

Όλες οι νοικοκυρές, όλων των ηλικιών, τις ημέρες του εγκλεισμού στο σπίτι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ψωμιά και γλυκά με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στην αγορά.

Ένα προϊόν που κανείς δεν περίμενε ότι δεν θα έβρισκε…

Σύμφωνα με αναγνώστες του cretapost σε σούπερ μαρκετ του Ηρακλείου, η μαγιά βρίσκεται πλέον στα ταμεία των καταστημάτων και οι υπάλληλοι έχουν εντολή να δίνουν μέχρι δύο φακελάκια ανά πελάτη.

«Όταν ζήτησα από την υπάλληλο μαγιά γιατί δεν την έβρισκα στο ράφι με παρέπεμψε στο ταμείο του καταστήματος λέγοντας μου μου ότι τις έχουν οι κοπέλες εκεί μαζί με τα αντισηπτικά και υπάρχει όριο ανά πελάτη», τόνισε στο cretapost Ηρακλειώτισσα.

Τι είναι η Μαγιά

Η Μαγιά αρτοποιίας είναι η κοινή ονομασία για τα στελέχη των ζυμομύκητων που χρησιμοποιούνται ως διογκωτικοί παράγοντες κατά το ψήσιμο του άρτου και των αρτοσκευασμάτων, όπου μετατρέπουν τα ζυμώσιμα σακχάρα της ζύμης σε διοξείδιο του άνθρακα και αιθανόλη. Η μαγιά αρτοποιίας είναι το είδος Saccharomyces cerevisiae, ομοειδές και συγγενικό της μαγιάς μπύρας.Είναι μονοκύτταρος μικροοργανισμός.(wikipedia)