Με 4 «πόλεις του μέλλοντος» στον τελικό του FIRST LEGO League

«Ένωσαν» την διάθεσή τους, την θέλησή τους, το όραμά τους, σχεδίασαν την «δική» τους πόλη του μέλλοντος και εξασφάλισαν θέση στον μεγάλο τελικό!


Τέσσερις ομάδες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  “Robotic & Science Academy” κατάφεραν να διακριθούν στον προκριματικό του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά FFL GREECE, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Ενυδρείο Κρήτης – CRETAquarium.

Ειδικότερα, το εισιτήριο συμμετοχής στον μεγάλο τελικό του FIRST LEGO League GREECE, τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, εξασφάλισαν – μεταξύ ομολογουμένως άξιων αντιπάλων – οι ομάδες του Κέντρου μας: «Primes», «Robonerds», «Smartbots» και «E-bots».
Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, και υπό τις οδηγίες των άξιων προπονητών τους παρουσίασαν εντυπωσιακές ιδέες και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε τον χώρο.
Οι πολλές συμμετοχές αλλά και ο μεγάλος αριθμός μικρών και μεγάλων που παρακολούθησαν την διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της «δίψας» που υπάρχει στην Κρήτη για τον σημαντικό αυτό τομέα, ο οποίος δημιουργεί νέες προοπτικές και ανοίγει καινούριους δρόμους για τα παιδιά .

Ως Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης εκφράζουμε και δημοσίως τα συγχαρητήριά μας σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Παράλληλα θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά τους προπονητές των ομάδων μας καθώς και τους βοηθούς προπονητών για την εξαιρετική δουλειά τους.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Ενυδρείο Κρήτης και τον υπεύθυνο κ. Μιχάλη Φουργιαλάκη για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού, τον κ. Νίκο  Χαλεπάκη που για άλλη μια φορά χάρισε μοναδικές στιγμές στις ομάδες μας και φυσικά το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που για μια ακόμα χρονιά διοργανώνει τον διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να «ξεδιπλώσουν» την δημιουργικότητά τους.

Δίνουμε ραντεβού στον τελικό του FIRST LEGO League στην Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς για τις πολύ σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής που έρχονται το επόμενο διάστημα στην Κρήτη!