Με drone οι έρευνες για τον 35χρονο που πνίγηκε στη θάλασσα

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι αρχές τις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του άτυχου 35χρονου Σλοβάκου που χθες παρασύρθηκε από τα δυνατά ρεύματα στη θάλασσα των Γουβών στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όπως και χθες έχει στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού από τις αρμόδιες αρχές με το λιμενικό σώμα να έχει επιστρατεύσει και το drone.

Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχει η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και εθελοντές.

Τι ακριβώς συνέβη

Όλα συνέβησαν χθες λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν ο 35χρονος Σλοβάκος μαζί με την σύζυγό του και δύο ακόμα άτομα βούτηξαν στη θάλασσα, αγνοώντας τα 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγός του, αμέσως τους παρέσυραν τα ρεύματα προς τα βράχια ωστόσο ευτυχώς γλίτωσαν με κάποιες αμυχές. Την ίδια ώρα, τόσο η ίδια όσο και τα δύο άτομα που ήταν μαζί της δήλωσαν στις αρχες πως είδαν τον 35χρονο να είναι μπρούμυτα στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού, η οποία διήρκησε έως το βράδυ, ωστόσο οι έρευνες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.