Τα μηχανήματα που θα σώσουν χιλιάδες ζωές στην Κρήτη (φωτογραφίες)

Αναγκαία για όλους τους πολίτες της Κρήτης και όχι μόνο ήταν τα δύο νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα που βρίσκονται πλέον στην διάθεση του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.
Δύο μηχανήματα που αναμένεται να ανεβάσουν κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους Κρητικούς.
Πρόκειται για το υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας με αξονικό τομογράφο αλλά και το δεύτερο γραμμικό επιταχυντή, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Το υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας που εγκαταστάθηκε στο ΠΑΓΝΗ αποτελεί το 1ο στην Ελλάδα καθώς ο αξονικός που είναι συνδεδεμένος με τη γ’ κάμερα, έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τη διαγνωστική αξία του σπινθηρογραφήματος, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται…

Με το μηχάνημα αυτό επιτυγχάνεται ακριβέστερη διάγνωση κι εκτίμηση της εντόπισης και του χαρακτηρισμού της βλάβης, επίσης η ανίχνευση μικρών βλαβών, οι οποίες δεν μπορούσαν να ανιχνευθούν με την απλή  κάμερα και της σταδιοποίησης της νόσου.
Το μηχάνημα προσφέρει εξαιρετική βοήθεια για ακριβέστερες διαγνώσεις σε πολλούς τομείς, πλην της ογκολογίας και στην ορθοπεδική και την καρδιολογία, μεταξύ άλλων.
Με αφορμή τον νέο γραμμικό επιταχυντή, τα οφέλη είναι πολλαπλά. Αφενός ελαττώνει την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών ενώ δίνει τη δυνατότητα αύξησης της δόσης της ακτινοβολίας και παρέχει καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους όγκους.
«Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας και το ΠαΓΝΗ είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που διαθέτει αναβαθμισμένο εξοπλισμό αυτού του επιπέδου συνδυαστικά, προς όφελος των πολιτών όλου του νησιού και των γύρω περιοχών.

Η ενίσχυση των νοσοκομείων με μηχανήματα νέας τεχνολογίας συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό μας σχέδιο το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, στο πλαίσιο των πολιτικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας.
Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων η οποία είναι απρόσκοπτη, η στελέχωση με προσωπικό και η ανανέωση του εξοπλισμού υποδομών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στήριξης και ενδυνάμωσης ενός δημόσιου συστήματος υγείας
», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, την οποία υπογράφει ο Διοικητής κ. Γιάννης Τασσόπουλος.