Μοιράζονται τη θητεία Χωραφάς και Ταβερναράκης

Η αναμενόμενη συμμαχία στη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ


Μετά από ένα δίμηνο διεργασιών, συζητήσεων και πολιτικών ζυμώσεων, βγήκε λευκός καπνός για τη συγκρότηση της νέας διοίκησης του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς επήλθε πολιτική συμφωνία της παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» (Δ.Κ.Μ.) και ΟpenTEE.

Σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, πραγματοποιείται η ειδική συνεδρίαση του ΤΕΕ/ΤΑΚ που ανοίγει τον δρόμο για την ανάδειξη των νέων οργάνων που θα συγκροτηθούν με βάση την πολιτική συμφωνία που έχει επισφραγιστεί ανάμεσα στις
δύο πλευρές που ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, μοιράζοντας την προεδρία της διοίκησης την οποία για το 2020-21 θα έχει ο εκ Λασιθίου προερχόμενος εκπρόσωπος της Δ.Κ.Μ. Μιχάλης Χωραφάς και 2022 έως και τον Μάιο του 2024 ο επικεφαλής της OpenΤΕΕ Γιώργος Ταβερναράκης.

Όπως είναι γνωστό, το κρίσιμο ζήτημα των συνεργασιών άνοιξε για άλλη μια φορά μετά τις τελευταίες εκλογές του ΤΕΕ /ΤΑΚ καθώς καμία παράταξη δεν κατάφερε να αποσπάσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτό άνοιξε για άλλη μια φορά ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων από τον οποίο δεν στάθηκε δυνατό να δοθεί συνέχεια στη συνεργασία της ΑΜΑΚ (που είναι πρώτη σε ψήφους και με ισχυροποιημένα εκλογικά ποσοστά) και την παράταξη OpenΤΕΕ καθώς όπως αποδείχτηκε δεν μπορούσε να διαμορφωθεί κοινό πλαίσιο δράσης και λειτουργίας.

Μετά από μια αρκετά δαιδαλώδη διαδρομή τριμερών συζητήσεων τελικά Δ.Κ.Μ. και ΟpenTEE συντόνισαν τον βηματισμό τους για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, εκτοπίζοντας την πρώτη σε ψήφους ΑΜΑΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΜΑΚ στις εκλογές του ΤΕΕ /ΤΑΚ κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 40% και να βγει πρώτη μεγαλώνοντας τη διαφορά της σε σχέση με τη δεύτερη σε αριθμό ψήφων παράταξη κατά 11,7 μονάδες.

Αναλυτικότερα η ΑΜΑΚ συγκέντρωσε ποσοστό 40,76%, ενώ στις αντίστοιχες εκλογές του 2016 είχε φτάσει το 37.41%.

Δεύτερη δύναμη σε ψήφους αναδείχτηκε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που απέσπασε το
29,07% των ψήφων του εκλογικού σώματος.

Η παράταξη OpenΤΕΕ κατέγραψε ενίσχυση των δυνάμεων της συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,95%, ενώ στις εκλογές του 2016 που συμμετείχε ως ΑΠΡΟΣΥΜΗ είχε λάβει ποσοστό 26,06%. Αντίστοιχα η Πανεπιστημονική συγκέντρωσε ποσοστό 2,34% ενώ η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Γ. Κλεισαρχάκη 0,8%.