Μπήκε στο χειρουργείο η μικρή Μαρίνα με τις ευχές όλων των Κρητικών

Προσευχήθηκαν στην Αγία Μαρίνα για την 4χρονη…

Την πιο μεγάλη μάχη της ζωής της δίνει μόλις στα τέσσερά της χρόνια η μικρή Μαρίνα από τις Αρχάνες. Στις 8 το πρωί με τις ευχές όλης της Κρήτης και με τους γονείς και το θείο της στο πλευρό της, το μικρό κορίτσι εισήχθη στο χειρουργείο στο εξειδικευμένο κέντρο της Γερμανίας όπου νοσηλεύεται.

Προηγήθηκε μια εβδομάδα ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε το κορίτσι και σήμερα ακολούθησε η επέμβαση αφαίρεσης του όγκου.

Προσευχήθηκαν στην Αγία Μαρίνα…

Ο θείος του κοριτσιού, Αντώνης Παχάκης που βρίσκεται στο Μόναχο σε ανάρτησή του σημειώνει: “Δύσκολη μέρα σήμερα…Υπομονή τώρα… Μεγάλη η χάρη σου Αγία μου Μαρίνα…!” , ενώ για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τα τηλέφωνα και το ενδιαφέρον για την μικρή Μαρίνα που μπήκε στα σπίτια και τις καρδιές μας.

(Ο θείος στο πλευρό της μικρής Μαρίνας)

Η ιστορία της Μαρίνας συγκλόνισε ολόκληρη την Κρήτη καθώς συγκίνησε η απίστευτη δύναμη του κοριτσιού που «παλεύει» για τη ζωή του αλλά και προβλημάτισε η  δαπανηρή επέμβαση ύψους 62.000 ευρώ που οσήγησε στην έκκληση των γονέων για βοήθεια. Τελικά δεν ήταν μόνο ο ΕΟΠΥΥ που -μετά από δεκάδες εμπόδια- ενέκρινε τελικά τα έξοδα της επέμβασης στο εξωτερικό αλλά και η μεγάλη «αγκαλιά» της Κρήτης καθώς μέσω του λογαριασμού που ανοίχτηκε συγκεντρώθηκαν 50.000 ευρώ! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, που δεν γνωρίζουν καν προσωπικά τη μικρή Μαρίνα, βοήθησαν από το υστέρημά τους και έκαναν τα αδύνατα- δυνατά για να μην στερηθεί το «αγγελούδι» την ελπίδα.

Τώρα η αγωνία όλων κορυφώνεται για το 4χρονο κορίτσι που απέδειξε ότι ακόμα και όταν η μάχη είναι σκληρή και ο δρόμος ανηφορικός, υπάρχει φως και ελπίδα…