Μια εβδομάδα στο μπλόκο των Πραιτωρίων οι αγρότες

Μια εβδομάδα παραμένουν στο μπλόκο των Παραιτωρίων οι αγρότες οι οποίοι με ανακοίνωσή τους διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την Κυριακή στη Νίκαια αποφάσισε ομόφωνα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ταυτόχρονο πανελλαδικό κλείσιμο εθνικών δρόμων για να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση, και άλλες μορφές κλιμάκωσης του αγώνα, ενίσχυση των μπλόκων που υπάρχουν και στήσιμο νέων. Ζητήθηκε συνάντηση με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο υπουργών, όχι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μιας κι ο ίδιος δηλώνει αναρμόδιος για πολλά αιτήματά μας.
Το μπλόκο των Πραιτωρίων, με οργανωτή τον Αγροτικό Σύλλογο, μετράει μια βδομάδα. Συμπαραστάτη έχουμε την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη από εργατικά σωματεία και φορείς, που βρέθηκαν εδώ την Κυριακή. Ο Αγροτικός Σύλλογος Καζαντζάκη, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου και ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Ορφανός, εξέφρασαν στήριξή στον αγώνα και τα αιτήματά μας, καταδίκασαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τις πρωτοφανείς διώξεις αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας!
Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να ενισχύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα! Ό,τι κατακτήθηκε ήταν μέσα από αγώνες, όπως το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, έστω και κάτω από τα αιτήματά μας! Μην πέσουν στην παγίδα όσων βάζουν εμπόδια στις κινητοποιήσεις, όσων συμμετέχουν σε διαβουλεύσεις! Που είναι όλοι αυτοί μια βδομάδα που η μικρομεσαία αγροτιά είναι στο δρόμο, σε Μεγάλα Χωράφια, Ανώγεια, Μάντρες, Πραιτώρια, σε κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα συσπειρωμένων στο Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα; Είναι αυτοί που συνεργάζονται με τους μεγαλέμπορους που κλέβουν το λάδι μας για 2,60 ευρώ το κιλό, τους οινοβιομήχανους που χαρακτηρίζουν τα μας σταφύλια βιομηχανικά, η ξαναζεσταμένη σούπα υποψήφιων με κόμματα που μας τσάκισαν με τα μνημόνια και την ΚΑΠ της ΕΕ! Λένε: «καλές οι κινητοποιήσεις, αλλά ας μιλήσουμε πρώτα με τον υπουργό». Λες και δεν έγινε συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τον Δεκέμβρη με τον υπουργό, οπότε και είπε «ξεχάστε το ακατάσετο», κουβέντα που «κατάπιε» όταν βγήκαν τα τρακτέρ κι αναγκάστηκε να φέρει τροπολογία!
Από τη μια αυτοί με τους εμποροβιομήχανους, τις εταιρικές συμπράξεις, την ΚΑΠ της ΕΕ, τις κυβερνήσεις, την περιφέρεια, τους δήμους, την επιχειρηματική γεωργία, προωθούν συμφέροντα εχθρικά προς τον μικρομεσαίο παραγωγό. Από την άλλη εμείς, οι μικρομεσαίοι αγροκτηνοτρόφοι με το οργανωμένο κίνημά μας, τον πανελλαδικό συντονισμό μας, τη συλλογική συζήτηση μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους, τα αιτήματά μας για επιβίωση σε σύγκρουση με τις πολιτικές που μας τσακίζουν, τις κυβερνήσεις και την ΚΑΠ της ΕΕ! Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 4-6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ – ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Παλεύουμε για:
Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.
Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ώστε να πάψουν ν’ αγωνίζονται για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.