Μ. Καρτσωνάκης: “Έτοιμα τα σχολεία της Κρήτης για το πρώτο κουδούνι”

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα σχολεία στην Κρήτη για το πρώτο σχολικό κουδούνι που να αναμένεται να χτυπήσει αύριο σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Καρτσωνάκη που μίλησε στον Politica89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη. 

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έγιναν μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών με λίγο μεγαλύτερους αριθμούς από τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης

Τα σχολεία είναι έτοιμα για την αυριανή ημέρα του Αγιασμού εφόσον τοποθετηθούν και οι εκπαιδευτικοί σήμερα στα σχολεία τους σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως δεν θα υπάρχουν κλειστά σχολεία με προβλήματα αύριο. Μάλιστα όπως ανέφερε “τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία από τα τέλη της άνοιξης κι αύριο μπορούν να τα παραλάβουν οι μαθητές τους. Το Καλοκαίρι τελείωσε κι από μεθαύριο θα μπούμε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα”. 

Στην συνέχεια ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Κρήτης τόνισε την σημασία του να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά, υπογραμμίζοντας όμως πως πρέπει να γίνουν μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί στους εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα καλύτερα καθώς μέχρι σήμερα  πολλοί συνάδελφοι βγαίνουν στην σύνταξη και δεν αντικαθίστανται χωρίς μόνιμους διορισμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρτσωνάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “το να ξεκινήσουν ομαλά τα πράγματα στην νέα σχολική χρονιά παίζει σημαντικό ρόλο, γι αυτό δουλεύουμε όλο το καλοκαίρι και μπορεί να ακούγεται απλό αλλά χρειάζονται αρκετές εργατοώρες από τα διοικητικά στελέχη και την πολιτεία. Θέλουμε να δούμε το νέο σύστημα με τις εξετάσεις φέτος στο λύκειο καθώς έχουμε πλέον 4 κατευθύνσεις κι όχι 3. Είναι αρκετά σημαντικό να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα σχολεία ομαλά να υπάρχουν εκπαιδευτικοί, να πάρουν οι μαθητές τα βιβλία, να εκδοθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα”.