Νέα επεισόδια στον Έβρο: Τραυματίστηκε αστυνομικός

Το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένει τεταμένο με τις συγκρούσεις να είναι συνεχείς με τους μετανάστες να θέλουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα από την αστυνομία.


Νέα επεισόδια άρχισαν γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές  μεταξύ των μεταναστών και της αστυνομίας.

Ανδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες. Είναι μάλιστα καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όπως γράφει το grtimes, μετανάστες εκσφενδονίζουν πέτρες και διάφορα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας μάλιστα σφεντόνες, με την αστυνομία να απαντά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα. Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός.

Στη συνέχεια δυνάμεις του στρατού κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Δείτε live εικόνα

Την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποιούν πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανεών.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, προτίθενται να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Δεχόμαστε πετροπόλεμο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τονίζοντας ότι τα επεισόδια είναι συνεχή. «Εξακολουθούν να υπάρχουν συγκρούσεις, εντάσεις και φασαρίες με την δική μας πλευρά να δέχεται πετροπόλεμο και να αντιστέκεται μια χαρά. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιες προσπάθειες εισόδου στην χώρα, οι οποίες αποτρέπονται με επιτυχία.  Ακούω διάφορα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά και επιθυμούν με τον οποιοδήποτε τρόπο να περάσουν στη χώρα. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι σίγουρα 13.000, αλλά ούτε και 9.000, υπολογίζονται γύρω στις 3.000 με 4.000».

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης
Πληροφορίες: grtimes.gr