Νέα 308 δενδρύλια κάνναβης ανακάλυψαν οι αρχές – Πάνω από 4.000 το τελευταίο τρίημερο

Ολοκληρώθηκε η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου. 


Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 308 δενδρύλλια κάνναβης, που έρχονται να προστεθούν στο σύνολο των πάνω από 4.000 δενδρυλλίων που έχουν ανακαλύψει οι αστυνομικές αρχές σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί πως η αστυνομία για τον εντοπισμό των χασισοφυτειών, έχει επιστρατεύσει μέχρι και εναέρια μέσα, όπως ελικόπτερα, προκειμένου να εντοπίζει τα δενδρύλια και να στέλνει δυνάμεις που θα προχωρούν στην άμεση εκρίζωση τους.

Πάντα στα πλαίσια συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με στόχο να μπει ένα τέρμα στην ανομία, όπως είχε επισημάνει σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρουσία και του Κρητικού αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Με βάση την νέα ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σημερινή επιχείρηση:

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια οχτώ (308) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα (25.06.2020) στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο φυτείες (2) δενδρυλλίων κάνναβης, σε ορεινές και δασικές εκτάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά τριακόσια οχτώ (308) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 1,5 μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.