Νέες περιοχές για τη φιλοξενία μεταναστών στην Κρήτη προτείνει το Υπουργείο

Απομακρύνεται το σενάριο δημιουργίας κλειστής δομής στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, όμως δεν απομακρύνεται το σενάριο για δημιουργία κλειστών δομών στην Κρήτη γενικότερα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, που αποκάλυψε στην εκπομπή του ο Μανώλης Αργυράκης, το αρμόδιο Υπουργείο επεξεργάζεται τρία διαφορετικά σενάρια, αφού αποδείχθηκε πως το σενάριο του Πεδίου Βολής Γουρνών δεν μπορούσε να προχωρήσει. Ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκε το σενάριο δημιουργίας δομής στο Πεδίο Βολής Γουρνών, έγινε πρώτον λόγω του κύματος των αντιδράσεων που υπήρξαν από Δήμο, ξενοδόχους και φορείς, αλλά και επειδή ο χώρος χρησιμοποιείται απ’ όλα τα Σώματα Ασφαλείας και σωματεία για εξάσκηση στη σκοποβολή.

Έτσι λοιπόν, το Υπουργείο ενεργοποιεί τρεις νέες εναλλακτικές. Η μία σχετίζεται με χώρο που βρίσκεται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, μακριά όμως από τον οικισμό. Η δεύτερη επιλογή βρίσκεται σε χώρο πάνω από τον οικισμό της περιοχής, ενώ η τρίτη επιλογή βρίσκεται έξω από το Φόδελε, κοντά στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Οι τρεις περιοχές θα μπουν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου, το προσεχές διάστημα προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις, αλλά και να εκφράσουν την άποψη τους τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια.