Νέες περιπτώσεις διαδικτυακών απατών στην Κρήτη – Πάνω από 50.000 ευρώ έκαναν φτερά

Τρία νέα περιστατικά απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή χειρίζονται οι αρχές στην Κρήτη, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες που έγιναν στα αστυνομικά τμήματα, με τη λεία των δραστών να ξεπερνά συνολικά και για τις τρεις περιπτώσεις τις 50.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας στο Ηράκλειο κατήγγειλε ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας, άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση με ηλεκτρονικό τρόπο στους λογαριασμούς της επιχείρησης και να προχωρήσουν σε δύο συναλλαγές ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία.

Στα Χανιά, μια 51χρονη γυναίκα από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της 7.000 ευρώ. Μολονότι όπως ισχυρίστηκε η ίδια, προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ο λογαριασμός της είχε μπλοκαριστεί με αποτέλεσμα να χαθούν οι καταθέσεις της. Πιθανότερη θεωρείται η εκδοχή ότι είχε μπει από τον υπολογιστή σε μη ασφαλή σελίδα με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς της.

Τέλος, στο Ρέθυμνο, ένας 54χρονος άνδρας κατήγγειλε στις αρχές, ότι άγνωστος δράστης του άρπαξε από τον λογαριασμό του 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος ενέκρινε τη σχετική ειδοποίηση που ήρθε στο κινητό του από την τράπεζα, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.