Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη μετά από ένα μήνα

Ένας άντρας το 16ο κρούσμα


Μετά από μια μεγάλη περίοδο με απουσία κρουσμάτων στην Κρήτη, καταγράφηκε την Πέμπτη νέο περιστατικό και συνολικά ο 16ος ασθενής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο νησί μας.

Ο 61χρονος εκδήλωσε την Κυριακή τα πρώτα συμπτώματα , στη συνέχεια την Τρίτη ανέβασε πυρετό, την επόμενη μέρα ένιωσε δύσπνοια και απευθύνθηκε στα ΤΕΠ όπου ελήφθη δείγμα που βρέθηκε θετικό.

Ο Ηρακλειώτης έχει εμπύρετη αναπνευστική λοίμωξη, δεν νοσηλεύεται και πιθανότατα παραμένει στο σπίτι του.Όπως δήλωσε ο 61χρονος φροντίζει τη μητέρα του η οποία όμως κατοικεί σε άλλο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ταξιδέψει και δεν έχει εντοπιστεί η εστία μετάδοσης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ξεκίνησε ιχνηλάτιση επαφών για να διαπιστωθεί με πρόσωπα ήρθε σε επαφή.

Κρούσμα μετά από ένα μήνα

Πάντως έχει περάσει περίπου ένας μήνας μετά το τελευταίο κρούσμα που καταγράφηκε στις 6/4 και επρόκειτο για έναν 48χρονο ναυτικό στο Ρέθυμνο.Mάλιστα όπως είχε εκτιμήσει o  Δ/ντης της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ ,κ.Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV η Κρήτη ήταν ενδεχομένως η πρώτη Ευρωπαϊκή περιοχή με μηδενικά κρούσματα εδώ και τρεις εβδομάδες.