Να ελέγχονται για την τήρηση της καραντίνας οι φοιτητές που ήρθαν από το εξωτερικό

Οι κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας, μαζί με ολόκληρη την ανθρωπότητα, επιβάλλουν, επιτακτικά, την υποχρέωση για την τήρηση των μέτρων που πάρθηκαν, με υπόδειξη των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο φόβο ή πανικό στους πολίτες, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους για την λήψη των μέτρων προστασίας των κατοίκων της Κρήτης, ότι τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στο νησί πολλοί φοιτητές, που σπουδάζουν σε χώρες του εξωτερικού, στις οποίες υπάρχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ήρθαν στην Κρήτη μέσω Αθηνών αεροπορικώς και μετά με πτήσεις ή ατμοπλοϊκώς, στο νησί.

-Όλοι αυτοί, τηρούν την υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα;

-Γίνεται έλεγχος αν βρίσκονται στα σπίτια τους;

Με πτήση τσάρτερ στο Ηράκλειο

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της άφιξης, προ ημερών, στο Ηράκλειο 48 φοιτητών με απευθείας πτήση από το Άμστερνταμ. Οι φοιτητές αυτοί ήταν από διάφορες χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου δεν γίνεται κανένας έλεγχος ιχνηλάτισης του κορωνοϊού. Κι αυτό, γιατί οι έλεγχοι γίνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ και μόνο στο αεροδρόμιο Αθηνών (και όχι σε όλες τις πτήσεις).

Το μόνο που έγινε ήταν η συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τα στοιχεία των επιβατών της πτήσης. Τα στοιχεία αυτά είναι στο γραφείο του αερολιμενάρχη.

Φυσικά, δεν θεωρούμε ότι κάποια από τα άτομα αυτά, που ήρθαν, είναι φορείς του ιού. Δυνητικά όμως, κάποια από αυτά θα μπορούσε να είναι!

Οι φοιτητές αυτοί μετέβησαν στον τόπο διαμονής τους, συναντήθηκα με γονείς, αδέρφια, συγγενείς, φιλους κλπ. Και αν κάποιοι ήταν φορείς του ιού, τον μετέφεραν στο σπίτι τους!

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, θα πρέπει άμεσα, για το καλό της δημόσιας υγείας, να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά και όλων των άλλων παρεμφερών και να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Γιατί δεν νοείται οι πολίτες να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και άτομα που έρχονται από το εξωτερικό, να μεταφέρουν τον ιό, εν αγνοία τους, στο νησί!

Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς, για την 14ήμερη καραντίνα μετά την άφιξη από το εξωτερικό.

Υπάρχει όμως;