Στη Νεάπολη σήμερα η δίκη του Αξιωματικού για την υπόθεση του θανάτου του 18χρονου

Η υπόθεση του 18χρονου Μανόλη Γερομαρκάκη έρχεται ξανά σήμερα στο προσκήνιο με την εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τον Αξιωματικό που κατηγορείται για συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο το νεαρό τον Ιούλιο του 2013 και τον αστυνομικό του Τμήματος Νεάπολης που φέρεται να μετείχε στη διαδικασία χειρισμού της υπόθεσης, μετά το συμβάν.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός του περιπολικού καταδικάστηκε. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου τον περασμένο Νοέμβριο έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, τον οδηγό του περιπολικού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες για τον θάνατο του νεαρού κι ένας μήνας για τον τραυματισμό του ηλικιωμένου.

Ο αξιωματικός που κατηγορείται, αναζητά και ο ίδιος να λάμψει η αλήθεια για να αποκατασταθεί στο Σώμα, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:13.26

Αναβλήθηκε επ’ αόριστο -μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων των υπολοίπων αστυνομικών- η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον αξιωματικό της αστυνομίας που κατηγορείται για συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο το 18χρονο Μανόλη Γερομαρκάκη τον Ιούλιο του 2013.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός του περιπολικού που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο, καταδικάστηκε -χωρίς ελαφρυντικά- από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου τον περασμένο Νοέμβριο. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες για τον θάνατο του νεαρού κι ένας μήνας για τον τραυματισμό του ηλικιωμένου.

Επίσης αναβλήθηκε για τον επόμενο Ιούνιο η εκδίκαση της υπόθεσης για τον συνοδηγό του περιπολικού.