Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών φέρεται να έπεσε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο του Στρασβούργου, Σερίφ Σεκάτ, μετά τον εντοπισμό του στην περιοχή Meinau, κοντά στην περιοχή Neudorf.

Η ειδική ομάδα της γαλλικής αντιτρομοκρατικής εντόπισε τον μαροκινής καταγωγής Γάλλο σε μία αποθήκη στην περιοχή Meinau. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία ο δράστης της επίθεσης με τους τρεις νεκρούς και τους 13 τραυματίες, τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η φωτογραφία που ακολουθεί, αποτελεί ντοκουμέντο από τη φυσική εξουδετέρωση του Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος είναι πεσμένος στην είσοδο ενός κτηρίου, καθώς έχει δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών.

cherif_d

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σερίφ Σεκάτ ήταν ήδη τραυματίας, από τις προηγούμενες «συναντήσεις» του με τους αστυνομικούς, ενώ είχε μαζί του ένα αυτόματο όπλο και ένα μαχαίρι.

stra_serif

Νωρίτερα, είχε αποκλειστεί μεγάλο μέρος του Στρασβούργου, προκειμένου να διεξαχθεί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Neudorf. Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γειτονικές συνοικίες, με συνέπεια να εντοπιστεί ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σερίφ Σεκάτ σκοτώθηκε μετά από καταδίωξη περιπολικού στις 9 το βράδυ ώρα Γαλλίας, στην οδό Lazaret 74, όπου προσπαθούσε να διαφύγει για μία ακόμη φορά.

Δείτε τον χάρτη της περιοχής:

stra_map

Ο Σερίφ Σεκάτ διέφευγε για δύο ημέρες από την αστυνομία και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13. Πληροφορίες τον ήθελαν να έχει διασχίσει τα σύνορα και να έχει μεταβεί στη Γερμανία, όπου οι γερμανικές αρχές τον αναζητούσαν.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του μαροκινής καταγωγής Γάλλου συμμετείχαν πάνω από 700 αστυνομικοί και στρατιωτικοί, ενώ πάνω από το Στρασβούργο πετούσαν δύο ελικόπτερα.

Ο δράστης φέρεται να είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών την Τρίτη το βράδυ, κοντά στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, πριρν διαφύγει χρησιμοποιώντας ταξί, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τελικά, από την περιοχή Neudorf διένυσε μικρή απόσταση, φτάνοντας μέχρι τη γειτονική περιοχή Meinau, όπου βρήκε καταφύγιο σε μία παλιά αποθήκη.