Το ντόμινο των κρίσεων Αρχηγών θα “ρίξει” το ταμπού της “αρχαιότητας”;

Οι κρίσεις Αρχηγών που αναμένονται αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, θα ΄ναι τολμηρές! Το στοιχείο της τόλμης δεν προκύπτει τόσο από την επιλογή των προσώπων ,όσο από το γεγονός ότι θα ΄ναι η πρώτη φορά που ενδέχεται να αφεθεί στην άκρη το ταμπού της αρχαιότητας. Δεν αποκλείεται, λένε οι πληροφορίες, να δούμε επιλογή στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος θα ΄ναι “νεότερος” από Αρχηγό Γενικού Επιτελείου.

Νομικά αυτό το θέμα έχει επιλυθεί. Το ερώτημα είναι αν θα γίνει δεκτή η επιλογή από τους “αρχαιότερους” ,που θα κληθούν να αποδεχτούν έναν “νεότερο” στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Η απάντηση είναι ναι. Οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει και έχει βρεθεί και αυτό το σχήμα Αρχηγών που δεν πρέπει να μας εκπλήξει καθόλου.

Βεβαίως υπάρχει και το σενάριο της επιλογής του σημερινού Α/ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, το οποίο δεν προκαλεί τέτοιου είδους ερωτήματα, περί αρχαιότητας. Κατά την άποψή μας ακόμη αυτή είναι η πιθανότερη επιλογή για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Αυτά σ΄ ότι αφορά στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ.

Στο ΓΕΝ πολλές διαφορετικές πηγές επιμένουν ότι θα έχουμε κρίσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση. Το ερώτημα είναι αν αυτή η αίσθηση θα ΄ναι ευχάριστη ή δυσάρεστη. Νομίζουμε ότι θα προκύψει το πρώτο. Σίγουρα πάντως θα ΄χουν ενδιαφέρον οι κρίσεις στο ΓΕΝ αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες.