Ξέσπασε θύελλα στην Κρήτη – Πάνω από 300 αποκοπές ρεύματος καθημερινά

Ενώ η ΔΕΗ ανακοίνωσε αύξηση 35%, μόλις χτες


Η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά σε όλη την Κρήτη με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις όπως η πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Περισσότερες από 300 αποκοπές ρεύματος γίνονται κάθε μέρα στην Κρήτη με τον αριθμό αυτόν να έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου γίνονταν περίπου 100/ημέρα και τότε ο κ. Γιάννης Βρέντζος είχε προβλέψει ότι αναμένεται να «ξεσπάσει θύελλα αποκοπών» όπως και συνέβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποκοπών ρεύματος γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

«Αν είχαμε 100 αποκοπές ρεύματος κάθε μέρα σε όλη την Κρήτη πλέον έχουν πάει στις 300 αποκοπές/ημέρα και τώρα με την εκκαθάριση τετραμήνου οι λογαριασμοί θα είναι δυσβάσταχτοι αφού έχουν ήδη τετραπλασιαστεί» αναφέρει στο cretapost ο κ. Γιάννης Βρέντζος, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

Δυστυχώς όσα ζοφερά περιγράφει ο κ. Βρέντζος αποτελούν ένα μόνο τμήμα της ολοένα αυξανόμενης πίεσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό και της περαιτέρω συρρίκνωσης του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Κι όλα αυτά διότι μόλις χτες – και παρά την ακρίβεια που καλπάζει καθημερινά – η ΔΕΗ ανακοίνωσε νέα αύξηση ύψους 35% (!) στα τιμολόγια της με την τιμή να εκτινάσσεται κυριολεκτικά στα 24λεπτά/κιλοβατώρα.

«Δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο κόσμος και θα δυσκολευτεί περισσότερο στον επόμενο λογαριασμό» επισημαίνει ο κ. Βρέντζος ενώ παράλληλα τονίζει «οι επόμενοι λογαριασμοί θα… τσούζουν… καλό θα είναι όποιος ανοίγει έναν λογαριασμό να έχει μαζί του κάποιον να του παρέχει πρώτες βοήθειες, γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο πλέον να ανοίγεις ένα λογαριασμό ρεύματος».

Οι πάροχοι ζητούν 600 εκατ. ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ!

Ταυτόχρονα, οι ιδιωτικοί πάροχοι φαίνεται να διαβιούν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν και να έχουν χάσει κάθε επαφή με τον απλό πολίτη στη χώρα μας.

Ο κ. Βρέντζος εξηγεί «οι ιδιωτικοί πάροχοι ζητάνε από τον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ (!) ως διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας της ρευματοκλοπής και φυσικά αν κληθεί ο ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλλει το εν λόγω ποσό το βάρος θα επωμιστεί σε όλους μας».

Ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ ο κ. Βρέντζος γνωρίζει άριστα τα τεκταινόμενα και επισημαίνει «η αλήθεια είναι ότι η ρευματοκλοπή έχει αυξηθεί πάρα πολύ (όχι μόνο στην Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα) και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να την υπολογίσει επακριβώς καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό».

Τέλος, εξηγεί ο κ. Βρέντζος ότι «υπάρχει ένα συνεργείο (με 1-2 υπαλλήλους) για τις ρευματοκλοπές σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου. Όταν λοιπόν βγαίνουν έξω (γιατί έχουν τεχνικές εργασίες και στο γραφείο) βγάζουν κάθε φορά 10-15 ρευματοκλοπές. Είναι αδύνατον όμως να βγαίνουν καθημερινά και 1-2 άτομα να εξυπηρετούν ολόκληρο τον νομό Ηρακλείου με περισσότερες από 180.000 συνδέσεις στη ΔΕΗ».