Ξεκινά η διανομή οικογενειακών κομποστοποιητών στο Δήμο Ιεράπετρας

Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των Δήμων. Ο Δήμος  Ιεράπετρας με την κατασκευή της Μονάδας  Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, που έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιείται, μπορεί να μεταμορφώσει την υπάρχουσα κατάσταση από πρόβλημα σε μια μεγάλη Ευκαιρία!

To σημείο κλειδί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη συγκεκριμένη στιγμή είναι τα ΒΙΟ-ΑΠΟΒΛΗΤΑ. Όλα δηλαδή τα οργανικά  απόβλητα των σπιτιών μας, των εστιατορίων, των ξενοδοχείων,  καθώς και τα πράσινα των κήπων μας.

Στο πλαίσιο της προώθησης της Οικιακής Κομποστοποίησης έχουμε προμηθευτεί κάδους, με στόχο τη μείωση των οικιακών σύμμεικτων αποβλήτων και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κομπόστ, τους οποίους θα διανείμουμε  εντελώς δωρεάν στους δημότες.

Επιπλέον, έχουμε  προμηθευτεί Απορριμματοφόρο και καφέ κάδους που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκομιδή και τη μεταφορά των βιοαποβλήτων στη ΜΕΒΑ.

Από την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει στον χώρο της πρώην Αγρέξ από τις 10:00 έως τις 13:00, η διανομή οικιακών κομποστοποιητών σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται η διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων από τους δημότες για την προμήθεια οικογενειακού κομποστοποιητή, είτε μέσω του Πρωτοκόλλου του Δήμου είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο παρακάτω link: http://www.ierapetra.gov.gr/news/kadoi/.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσω του προγράμματος είναι να επιτευχθεί ένα βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, που μπορεί να επιφέρει όχι μόνο περιβαλλοντικά οφέλη αλλά και οικονομικά και κοινωνικά, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον, την υγεία των δημοτών και μειώνοντας παράλληλα τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων. Έτσι, ο Δήμος μας θα έχει όχι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό κέρδος.

Η Αντιδήμαρχος
Μαρία Ρουμελιωτάκη