Ξενοδοχεία καραντίνας σε Ηράκλειο και Χανιά ζητά το Υπ. Τουρισμού

Ποιοι είναι οι όροι της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για «μίσθωση καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης»


Στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης, για την εαρινή περίοδο του 2021, εντάσσεται η δημοσίευση της πρώτης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την COVID-19. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία ατόμων που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19, αλλά και στενών επαφών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων ή 2 κλειδιών, να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, καθώς και εντός των Νήσων Θήρας, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν λάβει το ειδικό πιστοποιητικό «Health First» αλλά και να ακολουθούν τα αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου και τις ειδικές οδηγίες για το χώρο της καραντίνας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση το Υπ. Τουρισμού ζητά 85 δωμάτια για την Π.Ε. Ηρακλείου και 30 δωμάτια για την Π.Ε. Χανίων.

Το κόστος της ημερήσιας αποζημίωσης θα είναι 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ, (60 ευρώ σύνολο) συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ, όταν γίνεται χρήση των δωματίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες βλέποντας εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος