ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ: Επεκτείνεται κι άλλο η TUI στην Κρήτη

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει στην Ελλάδα η TUI, ενώ η Κρήτη είναι μια από τις βασικές περιοχές όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του κορυφαίου τουρ οπερέιτορ στη νέα στρατηγική ανάπτυξη. Ήδη λειτουργεί σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων στο νησί.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, στην Κρήτη (Ελούντα) θα λειτουργεί το TUI Family Life Elounda Breeze καθώς και τέσσερις μονάδες που εντάχθηκαν στην αλυσίδα ξενοδοχείων μόνο για ενήλικες (Adultsonly) Sensimar. Στις αρχές Μαΐου ξεκίνησε τη λειτουργία του το TUISensimar: TUI Sensimar Atlantica Belvedere Resort & Spa στην Κω.

Πρόκειται για ένα από τα τρία πρώην ξενοδοχεία Lakitiraτης Κω, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω πλειστηριασμού από τον ξενοδοχειακό όμιλο Atlantica, ο οποίος αποτελεί κοινοπρακτικό σχήμα της οικογένειας του Κύπριου επιχειρηματία Νικολή Νικολαϊδη με την TUI. Τα άλλα δύο πρώην ξενοδοχεία Lakitira(ξενοδοχείο και βίλες) λειτουργούν, πλέον, ως ενιαία ξενοδοχειακή μονάδα της Atlanticaκαι έχει επίσης ενταχθεί στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της TUI.

Φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά άλλες τρεις μονάδες Sensimarστην Ελλάδα. Ο λόγος για το TUISensimarZanteMarisστη Ζάκυνθο, το TUI Sensimar Insula Alba στην Κρήτη και το TUI Sensimar Meltemi Blu στη Σαντορίνη.

Ο… καλπασμός της TUIστην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχει φέρει ήδη τον γερμανικό όμιλο στην κορυφή της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς στην οποία ελέγχει 48 ξενοδοχεία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέκταση της TUIστην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχει ο όμιλος Atlantica. Αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας TUIκαι Atlanticaείναι τα 50 ξενοδοχεία που συγκροτούν, πλέον, το χαρτοφυλάκιο του κυπριακού ομίλου, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα: 12 στη Ρόδο, 10 στην Κω, 5 στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά), 1 στη Ζάκυνθο και 2 στην Κέρκυρα.

Το ενδιαφέρον του ομίλου επικεντρώνεται κατ’ αρχήν σε περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη (Χανιά) και η περιοχή της Κυλλήνης στην Πελοπόννησο. Ο όμιλος TUIεξετάζει είτε την απόκτηση γης (greenfields) υφιστάμενων μονάδων. Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά εξαγορά ακινήτου και μίσθωση. Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα πως στην παρούσα φάση δεν προκρίνεται η μέθοδος Franchise, καθώς ο όμιλος επιθυμεί να έχει τη διαχείριση των μονάδων.

Ο πρωτεύων ρόλος που έχει αποκτήσει η Ελλάδα στους σχεδιασμούς του ομίλου TUIεδράζεται στο γεγονός πως η χώρα μας συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των τριών κορυφαίων προορισμών των πελατών της TUIσε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται πως ο όμιλος TUIδιακινεί 20 εκατ. ταξιδιώτες από τους οποίους 2,8 εκατ. έχουν προορισμό την Ελλάδα.