Οδική Ασφάλεια και εξεύρεση μέτρων πρόληψης ώστε να ανακοπεί η τάση των τροχαίων ατυχημάτων

Η Κρήτη διεκδικεί μία δυσάρεστη πανευρωπαϊκή πρωτιά όπως καταγράφεται καθημερινά σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους της, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό της. Ένα γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται δυστυχώς στην ποιότητα του οδικού δικτύου και στην κακή οδηγική συμπεριφορά.

Τα τροχαία ατυχήματα έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία. Μπορούν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα και να επηρεάσουν τις προσωπικές σχέσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ανθρώπου. Σοβαρές συνέπειες υπάρχουν επίσης στην οικογένεια και τους συγγενείς των θυμάτων.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει!

Απαιτείται στενή συνεργασία με όλους τους φορείς που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια σε επίπεδο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης, προκειμένου να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους της Κρήτης.

Ως ΠΔΕ Κρήτης θεωρούμε ότι η οδηγική παιδεία σε συνδυασμό με τις υποδομές, την συντήρηση των οχημάτων, την συμπεριφορά των οδηγών, την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι μέτρα υψίστης σημασίας για την ανάσχεση της παρούσας αρνητικής πραγματικότητας.

Για τον λόγο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει ευρεία σύσκεψη με θέμα:

«Οδική Ασφάλεια και εξεύρεση βελτιωτικών μέτρων πρόληψης ώστε να ανακοπεί η τάση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στον τόπο μας»

το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα Ελ. Βενιζέλος) επί της 25ης Αυγούστου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, δήμαρχος κ. Λαμπρινός, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η  Περιφέρεια Κρήτης, βουλευτές της Κρήτης, η 7η ΥΠΕ, η Ελληνική Αστυνομία, τα ΑΕΙ Κρήτης , το ΠΕΚΕΣ Κρήτης και οι Δ/ντές εκπαίδευσης Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
           ΩΡΑ         ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
09.45 – 10.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
10.00 – 10.10 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

κ. Μανόλης Καρτσωνάκης

10.10 – 10.20 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων &

Δήμαρχος Ηρακλείου

κ. Βασίλειος Λαμπρινός

10.20 – 10.35 1η ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ

 

Διοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

κ. Ελένη Μπορμπουδάκη

10.35 – 10.50 2η ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ

 

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

11.00 – 12.45 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

 

Σύντομες παρεμβάσεις/τοποθετήσεις των

προσκεκλημένων εκπροσώπων

12.45 – 13.00 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ