Ολόκληρη οικογένεια στη φάκα της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών

Ανήλικο το παιδί που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση στο Ρέθυμνο

Μία ολόκληρη οικογένεια βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας από νωρίς το πρωί σήμερα, καθώς μέσα στα σπίτια τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και το ανήλικο παιδί ενός 35χρονου και μίας 33χρονης, και οι δύο ελληνικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, ο άντρας και το ανήλικο παιδί που είναι σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 16 ετών, κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η 33χρονη κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, οδήγησαν στα χνάρια των δραστών σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στα σπίτια των ενηλίκων και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 93,5 γραμμάρια ηρωίνης σε 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια),

* 28 γραμμάρια κάνναβης,

* ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

* το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών,

* 3 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, σήμερα (07.12.2018) το πρωί, στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα 35χρονος και ανήλικος, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον συνελήφθη 33χρονη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κατείχαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Κατόπιν τούτου σήμερα (07.12.2018) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στις οικίες των δύο ημεδαπών και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα).

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

* 93,5 γραμμάρια ηρωίνης σε 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια),

* 28 γραμμάρια κάνναβης,

* ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

* το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών,

* 3 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.».