Οικονόμου: Οικονομική στήριξη σε όσους χρειάζεται χωρίς να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια

«Δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά ισοδύναμα για να μειωθεί ο ΕΦΚ», είπε χαρακτηριστικά. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη θέση της κυβέρνησης ότι κανείς δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητος εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που έχουν προκαλέσει από κοινού η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επανέλαβε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Χωρίς να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια θα παρέχουμε οικονομική στήριξη σε αυτούς που τη χρειάζονται», τόνισε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά ισοδύναμα για να μειωθεί ο ΕΦΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε πως «είμαστε σε εγρήγορση για τις ανατιμήσεις της αγοράς για να παρέμβουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας».

«Πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά»

 

«Ξεκινά η ελληνική “PISA”, οι εξετάσεις για μαθητές ΣΤ Δημοτικού & Γ Γυμνασίου με σκοπό τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής για πρώτη φορά βάσει δεδομένων», αναφέρει, εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο αναβαθμίζουμε το εκπαιδευτικό σύστημα εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά», επισημαίνει.

Οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (ελληνική «PISA») για την πορεία υλοποίησης προγραμμάτων σπουδών ξεκινούν πιλοτικά για τη φετινή σχολική χρονιά και θα διεξαχθούν τον Μάιο.