Οι έρευνες για τις μπαλωθιές απέδωσαν καρπούς

Στη σύλληψη δύο ανδρών που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενική σχέση εξ αγχιστείας προχώρησαν χθες οι αρχές στο Αρκαλοχώρι, καθώς φέρονται να επιδόθηκαν σε άσκοπους πυροβολισμούς την περασμένη Παρασκευή με αφορμή κοινωνική εκδήλωση που είχαν διοργανώσει για τον γάμο των παιδιών τους.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οι πατεράδες γαμπρού και νύφης, ενώ αστυνομικές έρευνες έγιναν στα σπίτια και των δύο οικογενειών, όπως επίσης σε αποθήκες αλλά και ένα ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας τους.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως εκτός από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στον χώρο όπου έλαβε χώρα το γαμήλιο γλέντι, στην κατοχή των συλληφθέντων δεν βρέθηκαν όπλα και σφαίρες.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, χθες (24.08.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 48 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές (23.08.2019) το απόγευμα, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των δύο ημεδαπών σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στις εν λόγω οικίες και συνελήφθησαν ο 58χρονος και ο 48χρονος ως διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η Νομοθεσία και στους διοργανωτές των εκδηλώσεων“.