Οι αγροτικές επιδοτήσεις θα καταβληθούν νωρίτερα φέτος!

Οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά το τέλος της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων που λήγει στις 15 Ιούνη


Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα δοθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Μάλιστα το ποσό της προκαταβολής που θα δοθεί αναμένεται να είναι μεγαλύτερη!

Συγκεκριμένα θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες το 80% της βασικής ενίσχυσης, μέχρι τις αρχές Αυγούστου το αργότερο, την στιγμή που πέρυσι τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί τον Οκτώβρη και ήταν κατά 10% λιγότερα.

Οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά το τέλος της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων που λήγει στις 15 Ιούνη. Από εκεί και μετά θα υπάρξει μια ολιγοήμερη παράταση, αλλά μόνο για όσους έχουν πολύ σοβαρό λόγο και δεν θα προλάβουν να καταθέσουν τα χαρτιά.

Τέλος να πούμε ότι στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει ο φάκελος που θα κατατεθεί στην Ευρώπη για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την καταστροφή που υπέστησαν στην ελαιοπαραγωγή τους, την περσινή χρονιά.

Η αποστολή του στην Ε.Ε. και η απόφαση από εκεί θα καθορίσει και την αποζημίωση ή όχι των ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές που έγιναν περυσι στα λιόφυτα