Οι λιμενικοί της Αν. Κρήτης βούτηξαν στα… άδυτα του ρακοκάζανου

Αποτελεί σημείο αναφοράς, τείνει να γίνει θεσμός και όλοι μιλούν για την επιτυχία που το συνοδεύει κάθε χρόνο.Και φέτος, για όγδοη συνεχή χρονιά το καζάνι της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ Ανατολικής Κρήτης έκλεψε τις εντυπώσεις αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς!

Οι λιμενικοί του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν γι ακόμα μια φορά κι έβγαλαν τη δική τους ρακή παρέα με δεκάδες συγγενείς και φίλους τους, μέσα σε κλίμα χαράς, κεφιού και τραγουδιού από λιμενικούς οργανοπαίχτες και συνεχιστές της κρητικής μουσικής παράδοσης.

Το καζάνι των λιμενικών της Ανατολικής Κρήτης στήθηκε και φέτος στην Επισκοπή Πεδιάδος. Ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Σφακιανάκης σε δηλώσεις του στην «Π» σημείωσε ότι οι «οι λιμενικοί τα τελευταία οχτώ χρόνια συγκεντρωνόμαστε, διασκεδάζουμε και πίνουμε τη ρακή που βγάζουμε με δικά μας στράφυλα».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Σφακιανάκη, «στη φετινή γιορτή ήταν προσκεκλημένοι εκτός από συγγενείς μας και τα άλλα σωματεία των ένστολων – αστυνομικών, πυροσβεστών, και οι τουριστικοί πράκτορες.

Συμμετείχαν περισσότερα από 80 άτομα, τα οποία διασκέδασαν επίσης με τη μουσική που έπαιξε ο συνάδελφος Αντώνης Θεοτοκάκης με το συγκρότημα του, αλλά και το συγκρότημά του Φραγκιού Παπαπαδογιαννάκη και του Γιώργου Σταυρακάκη». Η εκδήλωση κράτησε πολλές ώρες όσο και το κέφι. «Ξεκινήσαμε στις 12 το μεσημέρι και οι τελευταίοι φύγαμε στις 11 το βράδυ» λέει ο ίδιος.