Οι Σύλλογοι Γονέων Κρήτης ζητούν εξέταση των ειδικών μαθημάτων στο τόπο κατοικίας των μαθητών

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης οι οποίοι ζητούν εξέταση των ειδικών μαθημάτων στο τόπο κατοικίας των μαθητών:

Μετά από σειρά παρεμβάσεων του γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος για το ζήτημα της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στον τόπο κατοικίας των μαθητών, καθώς και τη συμπόρευση στο αίτημα αυτό των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης Κρήτης, το Υπουργείο δεν έχει λάβει καμία απόφαση για να μας δικαιώσει.

Μάλιστα είναι σε πλήρη αντίθεση η πάγια τακτική του για το θέμα αυτό με την εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, αλλά και της Ολομέλειας των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης) που με επιστολή της  συντάσσεται ομόφωνα με το αίτημα να εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα σε τοπικό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος μας από τον ίδιο τον φορέα συντονισμού και παρακολούθησης της εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει την αναγκαιότητα να μπει τέλος στην άδικη και άνιση τακτική του Υπουργείου που εξοντώνει τα παιδιά μας και δεν έχει κανένα παιδαγωγικό υπόβαθρο.