Οκτώ συλλήψεις στο Ηράκλειο για ζωοκλοπή και όπλα

Συνελήφθησαν οχτώ άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, όπλων και βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων στο Ηράκλειο – Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, μαχαίρια, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και κροτίδα – Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση ζωοκλοπής για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων.


Συνελήφθησαν, σήμερα (04.02.2020) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας και του Δήμου Φαιστού, οχτώ άτομα ηλικίας από 24 έως 54 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών πυροτεχνημάτων και της Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές. Επιπλέον, σε βάρος τεσσάρων από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα την 28.08.2018 άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο 34χρονου ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, 150 προβατοειδή.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι οι τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 20, 24, 25 και 52 ετών διέπραξαν την εν λόγω ζωοκλοπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, σήμερα (04.02.2020) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας και του Δήμου Φαιστού, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες και τα ποιμνιοστάσια των ανωτέρω ημεδαπών καθώς και σε οικίες, ποιμνιοστάσια και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ακόμα τεσσάρων ημεδαπών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, 5 μαχαίρια, 12 φυσίγγια, 5 κινητά τηλέφωνα και κροτίδα.
Επιπλέον σε βάρος των έξι από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.