Ολοκληρώνονται τα έργα στον κόμβο Γουβών – Κλείνει η έξοδος Καστελίου

Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο κλάδος εξόδου στον κόμβο Γουρνών, από Χερσόνησο προς Κοκκίνη Χάνι ή Κάτω Γούβες. 

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων ΒΟΑΚ, Γιώργος Αγαπάκης.

Το έργο έρχεται σε συνέχεια ολοκλήρωσης του ισόπεδου κόμβου Γουρνών ο οποίος παραδόθηκε σε χρήση τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, ο ισόπεδος κόμβος ολοκληρώθηκε με ανακατασκευή προκειμένου να διευκολύνει την ορατότητα κατά τη διάρκεια εισόδου των οχημάτων, αλλά και με ανακατασκευασμένες απορροές για τα όμβρια, προκειμένου να μην υπάρχουν δυσκολίες σε σχέση με τα λιμνάζοντα ύδατα από τις βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, οι στενώσεις που παρατηρούνται πλέον στο δρόμο έχουν υλοποιηθεί με βάση την εγκύκλιο 41 του 2005 του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, με στόχο να μην πραγματοποιούνται προσπεράσεις σε ένα σημείο που αποτελεί κόμβο και τα όρια ταχύτητας δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Την ίδια στιγμή διευκρινίστηκε πως στο έργο προβλέπονται πλέον οι κατάλληλες λωρίδες αναμονής, αλλά και επιταχύνσεως. 

Τα έργα ωστόσο στον Βόρειο Οδικό Άξονα δεν σταματούν αφού το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται να προχωρήσουν τα έργα στον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου. Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες. Με βάση τον προγραμματισμό η έξοδος του Καστελίου θα παραμείνει κλειστή για περίπου ένα μήνα, ενώ μετά τα Χριστούγεννα αναμένονται οι εργασίες για τον άλλο κλάδο.