Ομαλά κυλάει η εκλογική διαδικασία στην Κρήτη – Τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν!

H κ. Ελευθερίου

Κόμμα δεν έφερε ψηφοδέλτια στην Κρήτη – Σε ποια περίπτωση θα παραμείνουν ανοικτές οι κάλπες μετά τις 19.00.


Ομαλά κυλάει η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Κρήτης μέχρι στιγμής ,σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Χρύσα Ελευθερίου.

Έχουμε μόνο μια κάλπη οπότε τα πράγματα είναι εύκολα για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές. Η μέρα ξεκίνησε πολύ καλά με όλους τους αντιπροσώπους στη θέση τους.”, είπε η κ. Ελευθερίου.

Η ίδια στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα μικροπροβλήματα που προέκυψαν. “Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζεται αφορά ένα κόμμα που δεν ήρθε στο Ηράκλειο, δεν έφερε ψηφοδέλτια. Κι έχουμε τέτοιου είδους ερωτήσεις με όσους θέλουν να ψηφίσουν. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα λευκά. Το άλλο πρόβλημα έχει να κάνει με τους εκλογείς που δεν ξέρουν που ψηφίζουν. Κι έχουμε διαμαρτυρίες στα γραφεία της Περιφέρειας για το λόγο που άλλαξαν τα εκλογικά τμήματα“.

Τέλος, τόνισε πως οι εκλογείς πριν ξεκινήσουν να ψηφίζουν θα πρέπει να μπουν στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στο ypes.gr, στο “μάθε που ψηφίζεις”.

Εκεί συμπληρώνουν το επώνυμο τους, το όνομα και δυο γράμματα από τα υπόλοιπα στοιχεία καθώς πολλά είναι τα τμήματα που έχουν αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

“Είναι πολύ λιγότερα, έχουν πολλούς εκλογείς, οπότε υπάρχουν διαφορές”, ανέφερε.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, “εκτός κι αν υπάρχει προέλευση εκλογέων, οπότε μέχρι να τελειώσουν οι εκλογείς παραμένουν ανοιχτές οι κάλπες”, διευκρίνισε η ίδια.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται από τα μικρά τμήματα, το πρώτο μισάωρο με 45λεπτο ενώ η ροή των αποτελεσμάτων υπολογίζεται από τις 9 έως τις 11 το βράδυ.