Οροπέδιο Λασιθίου: Ιταλοί τουρίστες κατά δεκάδες μέσα σε σούπερ μάρκετ

Μεγάλη  αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα σε μια από τις δημοφιλείς περιοχές της Κρήτης που κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.

Και μπορεί ο κορωνοϊός να έχει βάλει σε καραντίνα το μισό πλανήτη ωστόσο κάποια ταξίδια ακόμη πραγματοποιούνται και μάλιστα χωρίς καμία προφύλαξη την ώρα που και η Ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσει την εξάπλωσή του.

Ακροατές επικοινώνησαν με το Ράδιο Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής για να αναφέρουν ότι τουλάχιστον 3 λεωφορεία με τουρίστες οι περισσότεροι από την Ιταλία, τουλάχιστον 60 άτομα, επισκέφθηκαν σήμερα το Οροπέδιο Λασιθίου και μάλιστα ψώνισαν από σούπερ μάρκετ στο οποίο μπήκαν κατά δεκάδες.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι αναστατώθηκαν όταν έμαθαν ότι οι ξένοι επισκέπτες προερχόταν από την χώρα που μέχρι στιγμής μετρά 1.809 νεκρούς ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 24.747 και που σε καραντίνα έχει τεθεί το σύνολο των πολιτών την Ιταλία.

Μάλιστα καλούν τους αρμόδιους να δώσουν απαντήσεις και εάν έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην κινδυνεύσει όπως λένε, κανείς από τη διασπορά του ιού.

Να σημειώσουμε πάντως ότι το μέτρο για τις αγορές στα σούπερ μάρκετ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την Δευτέρα.

 

Γιάννης Στεφανάκης: Στόχος μας δεν πρέπει να είναι το κέρδος…

Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti επικοινώνησε με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός αναφέροντας όπως ότι ενημερώθηκε μετά την αναχώρηση των λεωφορείων από την περιοχή.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων υπηρεσιών και θα πρέπει όλοι να έχουν σύνεση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στόχος μας επεσήμανε δεν πρέπει να είναι το κέρδος αλλά η προστασία της ανθρώπινης ζωής.