Οροπέδιο Λασιθίου: Καθολικό μπλακ άουτ – Ένα μέτρο το χιόνι!

Βυθισμένο στο σκοτάδι βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. Η διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ξαναδοθεί το ρεύμα που τόσο χρειάζονται οι κάτοικοι.

Ενα μέτρο το χιόνι

Συνεχίζεται ακατάπαυστα το έργο του εκχιονισμού στο οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με την επιτόπου καθοδήγηση αιρετών και υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας και του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επαφή με τους Προέδρους των κοινοτήτων και γίνονται παρεμβάσεις στα σημεία που απαιτούνται, ενώ αυτή την ώρα στο Οροπέδιο επιχειρούν δύο μηχανήματα εκχιονισμού τύπου «γκρέιντερ» και δυο φορτωτές.

 

 

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τον Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης την συνδρομή τους σε μηχανήματα που θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν το μεγάλο όγκο χιονιού που έχει πέσει στο οδικό δίκτυο του Δήμου από την βόρεια πλευρά στο δρόμο Σελί Αμπέλου προς Κερά.

Εντός της ημέρας αναμένεται στο έργο να επιχειρήσει μια αλατιέρα από την Περιφέρεια, ενώ χθες βράδυ έριχνε αλάτι μέχρι αργά τη νύχτα η υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους λόγω της δύσκολης κατάστασης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και οι κάτοικοι να ζητούν βοήθεια στα τηλέφωνα που λειτουργούν 24 ώρες και συγκεκριμένα: 2844-340140 και 2844-022396.

Γίνονται παρεμβάσεις από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο στο Δήμο από την Δευτέρα.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης

 

 

 

Συνεργείο της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου επιχειρεί να προσεγγίσει το Λασίθι από ανατολικά ενώ εκχιονιστικά επιχειρούν αυτή την ώρα στον επαρχιακό δρόμο Νεάπολη προς Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος των Ποταμιών.

Λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία, υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ωστόσο γίνονται παρεμβάσεις από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο στο Δήμο από την Δευτέρα.