Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει όλη τη χώρα – Αναφορές για έναν νεκρό στο Κίεβο

General view of Kyiv after Russian President Vladimir Putin authorized a military operation in eastern Ukraine, February 24, 2022. REUTERS/Umit Bektas

Ο στρατός της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι δύο ρωσικά τανκς και πολλά φορτηγά εθεάθησαν στην ανατολική Ουκρανία ενώ η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό και από την προσαρτημένη Κριμαία.


Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας λέει ότι οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ήδη τον θάνατο σε έναν πολίτη ενώ τραυματίστηκε ακόμα ένας στο Μπρόβαρι, στην περιοχή του Κιέβου.

Ο στρατός της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι δύο ρωσικά τανκς και πολλά φορτηγά εθεάθησαν στην ανατολική Ουκρανία ενώ η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό και από την προσαρτημένη Κριμαία.

Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι ακούστηκαν τέσσερις ακόμη εκρήξεις στην Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι ελέγχουν δύο πόλεις στην περιοχή του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. Αυτή η αναφορά επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις, περιορίζοντας την ισχύ της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου. «Δεν υπάρχει πανικός» και «θα νικήσουμε», διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Ζελένσκι τους Ουκρανούς. Από πλευράς του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.