Ο «τιμοκατάλογος» της 19χρονης που πουλούσε γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της στο dark web

Είπε πως οι δύο 16χρονες συμμετείχαν εν γνώσει τους για να τη βοηθήσουν


Στη σύλληψη μίας 19χρονης προχώρησε χθες η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας.

Η έφηβη που συνελήφθη είχε μετατρέψει το σπίτι της στη Χαλκιδική σε στούντιο για να γυρίζει παράνομο πορνογραφικό υλικό και να το πουλάει στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web). Μάλιστα, είχε εξαναγκάσει τη μόλις 5 ετών αδελφή της και δύο 16χρονες φίλες της να ποζάρουν γυμνές στον φακό. Είχε μάλιστα και ειδικό τιμοκατάλογο. Έπαιρνε 10 και 20 ευρώ για κάθε γυμνή φωτογραφία και 30 ευρώ για κάθε βίντεο.

Η 19χρονη από τη Βουλγαρία είχε και συνεργάτη από το εξωτερικό, ο οποίος διοχέτευε το πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη της μετά από σήμα της Europol, στο πλαίσιο παγκόσμιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε συνολικά πέντε σπίτια, ανάμεσά τους και σε εκείνο της 19χρονης στη Χαλκιδική.

Εκτός από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι Αρχές εντόπισαν μικροποσότητα χασίς, ένα πιστόλι, μια γεμιστήρα, 28 φυσίγγια και ένα στιλέτο. Μαζί με τη 19χρονη συνελήφθη και ο 25χρονος σύντροφός της, στο σπίτι του οποίου ζούσε τον τελευταίο χρόνο η νεαρή γυναίκα.

Οι ειδικοί κρούουν για μια ακόμη φορά των «κώδωνα του κινδύνου» για τα… σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, ενώ αναφέρεται πως είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που θύτης και θύμα είναι από την ίδια οικογένεια και πρώτη φορά που καταγράφεται παραγωγός πορνογραφικού υλικού σε τόσο μικρή ηλικία.

Η έφηβη επέστρεψε στο χωριό της, στη Χαλκιδική, όπου οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από έναν άνθρωπο από τη Βουλγαρία, που την απειλούσε πως θα κάνει κακό στην ίδια και στην οικογένειά της, εάν δεν έστελνε γυμνές φωτογραφίες της ίδιας και των φίλων της. Οι 16χρονες συμμετείχαν εν γνώσει τους, γνωρίζοντας αυτήν την κατάσταση και θέλοντας να τη βοηθήσουν, όπως η ίδια ισχυρίστηκε. Επίσης, υποστήριξε ότι ουδέποτε χρηματίστηκε για να δώσει το υλικό.

Πάντως, η 19χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.