Ο 27χρονος που έσωσε από πνιγμό την 72χρονη: «Ο Θεός με βοήθησε και βρέθηκα δίπλα της»

Η συγκλονιστική μαρτυρία του 27χρονου που έσωσε από βέβαιο πνιγμό μία 72χρονη γυναίκα σε θάλασσα της Ιεράπετρας


Ο 27χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης που τα τελευταία χρόνια βουτά και καταφέρνει να ανασύρει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό από το λιμάνι της Ιεράπετρας, κατά τη διάρκεια της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων στην εορτή των Αγίων Θεοφανίων, είναι ο σωτήρας της 72χρονης που παραλίγο να πνιγεί, ενώ κολυμπούσε το πρωί της Τετάρτης στην κάτω παραλία της Ιεράπετρας.

«Η ώρα ήταν γύρω στις 10:15, όταν ενώ εργαζόμουν στην κάτω παραλία, άκουσα κάποιες γυναίκες να καλούν σε βοήθεια βλέποντας μια γνωστή τους ηλικιωμένη γυναίκα, να πνίγεται λίγα μέτρα από την ακτή. Χωρίς να το πολυσκεφτώ έβγαλα τη μπλούζα μου και βούτηξα στη θάλασσα προσεγγίζοντας ταχύτατα την ηλικιωμένη που βρισκόταν μπρούμυτα με το κεφάλι μέσα στο νερό. Την τράβηξα στην αμμουδιά και είδα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της, ενώ είχε μπλαβίσει και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Τη γύρισα στο πλάι και με μαλάξεις στο θώρακα προσπάθησα να της βγάλω τα νερά που είχε πιεί. Έπειτα ήρθε και μια άλλη κοπέλα και της έκανε τεχνητές αναπνοές και της έβγαλε από το στόμα κι άλλο νερό. Σιγά – σιγά άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της μέχρις ότου φτάσει το ασθενοφόρο με τους διασώστες για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στα επείγοντα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Εκεί από ότι έμαθα, έφτασε σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι με βοήθησε ο Θεός και βρέθηκα σε κλάσματα δευτερολέπτου δίπλα της, ενώ χρησιμοποίησα και τις γνώσεις μου στις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού, που τελικά μάλλον αποδείχτηκαν σωτήριες για την 72χρονη», μας είπε ο πάντα συνεσταλμένος 27χρονος Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης προσθέτοντας.

«Αυτό που έκανα για την 72χρονη γυναίκα, που τελικά είναι μια χαρά στην υγεία της, θα το έκανα για τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου, έβλεπα ότι βρισκόταν σε κίνδυνο, ότι χρώμα και αν είχε και σε όποιο Θεό και αν πίστευε».

Η 72χρονη που παίρνει φαρμακευτική αγωγή, νοσηλεύεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση στην Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, έχοντας μόνο θερμές ευχαριστίες να πει για τον 27χρονο φύλακα άγγελο και σωτήρα της.

Η πανέμορφη κάτω παραλία της Ιεράπετρας, που είναι από τις πιο πολυσύχναστες, πρέπει να σημειώσουμε ότι, διαθέτει ναυαγοσώστη, ο οποίος όμως αναλαμβάνει υπηρεσία στις 10:30 το πρωί, ενώ το συμβάν έλαβε χώρα στις 10:15.

Στο μεταξύ ταχύτατη ήταν και η κινητοποίηση του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, καθώς και του Λιμεναρχείου.

Από την αρχή της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, στις παραλίες της Ιεράπετρας, δεν έχουμε καταγεγραμμένα περιστατικά πνιγμών μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, που είχαμε πολλούς πνιγμούς κυρίως ηλικιωμένων ξένων επισκεπτών και σχεδόν πάντα από παθολογικά αίτια.