Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα πήρε μόνος του το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 AP

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε την Τετάρτη από την ζωή η μεγαλύτερη, προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.


Σε ηλικία 60 ετών έφυγε την Τετάρτη από την ζωή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, η μεγαλύτερη προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, από ανακοπή καρδιάς.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο, μένοντας στο νοσοκομείο επί οκτώ ημέρες.

Έπειτα συνέχισε να αναρρώνει στο σπίτι του, μέχρι το τραγικό σημερινό περιστατικό.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, άφησε το στίγμα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο ανταγωνισμός του με τον Πελέ, για τον τίτλο του κορυφαίου, όλων των εποχών, τα δύο ιστορικά του γκολ απέναντι στην Αγγλία, στο Μουντιάλ του 1986 και η μοναδική προσωπικότητα του, τον μετέφεραν στα όρια του μύθου.

Την είδηση της απώλειας του “Ντιεγκίτο” ή αλλιώς του αγαπημένου όλων “Πίμπε Ντ’Όρο” (Χρυσού Παιδιού) την έδωσε πρώτη η εφημερίδα της πατρίδας του “Clarin” και την αναδημοσίευσαν όλα σχεδόν τα αθλητικά μέσα του πλανήτη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάσιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες”, είχε πρόβλημα αναπνευστικό.

Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Με τον Μαραντόνα ήταν η κόρη του Ντάλμα”.