Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης: Εσύ έκανες μια καλή πράξη σήμερα;

Γεφυρώνει τους ανθρώπους διαφορετικών φυλών, θρησκειών και πολιτικών πεποιθήσεων.


Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου.

Καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος.

Η καλοσύνη είναι ένα θεμελιώδες μέγεθος της ανθρώπινης κατάστασης, που γεφυρώνει τις διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής.

Κύριος σκοπός αυτής της μέρας είναι να προαγάγει την καλή θέληση και την ευγένεια σε μια ευρεία κοινότητα, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι οργανώσεις του κινήματος που ξεκίνησε το 1996 στο Τόκιο, από την πρωτοβουλία ενός γιατρού,  του Δρ Wataru Mori, προέρχονται από την Αυστραλία , τη Βραζιλία , τον Καναδά , την Κίνα , τη Γαλλία, την Ινδία, την Ιταλία , την Ιαπωνία , το Νεπάλ , την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νιγηρία, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σκωτία, τη Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

Το κίνημα WKM περιγράφεται ως μια παγκόσμια συμμαχία των διαφόρων κινήσεων- οργανώσεων για τη μελέτη και την προώθηση της ατομικής και συλλογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς με στόχο τη βελτίωση της.

Ας μην ξεχνάμε πως η καλοσύνη αποτελεί θεμελιώδη αρετή του ανθρώπινου χαρακτήρα, καθώς δύναται να γεφυρώσει διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής. Σήμερα λοιπόν, ας τιμήσουμε την ημέρα κάνοντας μια μικρή πράξη.

Εξάλλου, όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, μια καλή πράξη διαρκεί μόνο μια στιγμή!