ΠΑΓΝΗ: «9 μήνες απλήρωτοι οι τεχνολόγοι , ακτινολόγοι» – Προχώρησαν σε απεργία, στον «αέρα» 50 ραντεβού

(Φωτογραφία Αρχείου)

«Σε συνδυασμό με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησης των εργαζομένων»


Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των τεχνολόγων ακτινολόγων ζητά με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ.

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τους απλήρωτους 9 μήνες δεδουλευμένων που χρωστάει στους τεχνολόγους των τμημάτων Ακτινοθεραπείας, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Πυρηνικής Ιατρικής και Υπερήχου.

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων και οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού, ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τη διοίκηση από τις 12 του Φλεβάρη ότι αν δεν πληρωθούν δεν θα συνεχίσουν να προσφέρουν εργασία από 1/3 για τη συνέχιση της ολοήμερης λειτουργίας των παραπάνω τμημάτων.

Την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση φέρει η διοίκηση, που ενώ είναι ενήμερη, δεν βρήκε λύση στο ζήτημα. Φέρει τεράστια ευθύνη για τα εκατοντάδες ραντεβού που ακυρώνονται καθημερινά από τα συγκεκριμένα τμήματα εν μέσω πανδημίας και για την ταλαιπωρία των ασθενών με σοβαρά νοσήματα. Φέρει τεράστια ευθύνη που αφήνει εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς να αμείβονται.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Την στελέχωση των τμημάτων με μόνιμο προσωπικό για την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου.
  • Την άμεση λειτουργία των τμημάτων και εξυπηρέτηση όλων των ραντεβού.
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

Στον «αέρα» 50 ραντεβού

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βρύσαλη κατά την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, 50 συνάνθρωποι μας έχασαν το προγραμματισμένο απογευματινό ραντεβού τους για ακτινοθεραπεία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι είχαν ενημερώσει την Διοίκηση από τις 12 Φεβρουαρίου πως αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα ως την 1 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες.