Παλεύει δέκα χρόνια να πάρει τα χρήματα που του χρωστά το Δημόσιο

Μια απίστευτη ταλαιπωρία που σχετίζεται με τους παραλογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα, κατήγγειλε πολίτης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πολίτης που ασφαλίζονταν τόσο στο ΙΚΑ όσο όμως και στο πρώην ΤΕΒΕ ζήτησε από το ΤΕΒΕ να του επιστρέψει ασφάλιστρα από το 2005 έως και το 2010, που βρίσκονταν ασφαλισμένος και στα δύο ταμεία.

Το ΤΕΒΕ όμως απέρριψε χωρίς κάποια αιτιολογία σύμφωνα με την καταγγελία το αίτημα, με αποτέλεσμα ο πολίτης να απευθυνθεί σε νομικό με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο. Ο νομικός συμβούλευσε τον πολίτη να προχωρήσει νομικά διευκρινίζοντας του, ότι θα χρειαστεί μια μακρά περίοδος έως την τελική δικαίωση του.

Όντως το Τριμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, δικαίωσε τον πολίτη το Μάρτιο του 2018, απορρίπτοντας την σχετική απόφαση του ΤΕΒΕ που είχε εκδοθεί το 2010. Ούτε όμως και τότε, η ιστορία είχε τέλος, αφού ο πολίτης δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση επί του θέματος.

Ο πολίτης ασχολήθηκε εκ νέου με την υπόθεση του τον Ιανουάριο του 2019, όπου επισκεπτόμενος το ΤΕΒΕ ενημερώθηκε ότι το ταμείο θα υποβάλει ένσταση εναντίον της δικαστικής απόφασης και ο πολίτης θα πρέπει εκ νέου να περάσει από επιτροπή!

Όντως ο πολίτης πέρασε για μία ακόμα φορά από επιτροπή, σύμφωνα με τις καταγγελίες του στις 16 Μαΐου του 2019, η οποία και τελικά, μετά από δέκα σχεδόν χρόνια ταλαιπωρίας τον δικαίωσε!

Και όμως η ιστορία δεν τελειώνει εκεί, αφού παρά το γεγονός πως το λάθος έχει αναγνωριστεί και το ταμείο έχει ζητήσει σχετικά στοιχεία λογαριασμού από τον πολίτη, το ποσό που δικαιούται ακόμα δεν έχει επιστρέψει στον δικαιούχο του.