Εσωστρέφεια και αρκετό παρασκήνιο με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Τα «μπλοκ» και αυτοί που θέλουν να «φάνε» τους στρατηγούς από την Κρήτη

Συνηθίζαμε μέχρι σήμερα να σχολιάζουμε στα «πηγαδάκια» για τα πολιτικά κριτήρια στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η αλήθεια! Ωστόσο, οι κρίσεις που… ακόμη αναμένονται στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και, κατ’ όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι οι τελευταίες με τον κ. Ανδρικόπουλο ως Αρχηγό, φαίνεται να έχουν έντονο… αστυνομικό παρασκήνιο, αφού κάποιοι έχουν βάλει «στόχο» τους υψηλόβαθμους από την Κρήτη.

Μιχάλης Καραμαλάκης, Ανδρέας Δασκαλάκης και Κώστας Λαγουδάκης έχουν μπει στο… «μάτι» ορισμένων που έχουν βαλθεί να τους «φάνε». Ειδικά τους κ.κ. Καραμαλάκη και Λαγουδάκη, κάποιοι ακούνε τα ονόματά τους και βγάζουν… σπυριά! Σύμφωνα δε με διαρροές από την Κατεχάκη, τόσο η κα Όλγα Γεροβασίλη, όσο και η κα Παπακώστα, έχουν σημαντικές ενστάσεις ως προς τις αποστρατείες αντιστρατήγων στα υψηλότερα κλιμάκια του Σώματος.

Αυτή τη φορά όμως, η συνολική εικόνα του κ. Καραμαλάκη όλα αυτά τα χρόνια στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να δικαιολογήσει μία πιθανή αποστρατεία του.

Από την άλλη, ο άριστος χειρισμός του ΓΑΔ Κρήτης, Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη, στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη και η πανελλήνια αναγνώριση για το πως συνέβαλε στην απελευθέρωσή του, δεν αφήνουν περιθώρια… κοψίματός του στις κρίσεις. Να μην ξεχνάμε βέβαια και την μεγάλη δωρεά του κ. Λεμπιδάκη, ο οποίος ουσιαστικά αναγνώρισε το τι συνέβη. Οπότε, από τη μία ο επιχειρηματίας – θύμα απαγωγής αναγνωρίζει τι έκανες γι’ αυτόν και από την άλλη η ηγεσία της Υπηρεσίας σου να προσπαθεί να σε κόψει… κάτι δεν πάει καλά!

Ποιοι θα κοπούν όμως, αφού πρέπει να «αδειάσουν» «στρατηγικές» θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.; Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δύσκολο είναι να αποστρατευτεί και η κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις της στο ενδεχόμενο αποστρατείας της, αλλά φαίνεται πως έχει και αρκετή «δύναμη» στα υψηλά κλιμάκια.

Ως εκ τούτου, μάλλον τη «νύφη» θα πληρώσουν οι δυο επιτελάρχες Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, κ.κ. Αποστολόπουλος και Δραγατάκης, η τύχη των οποίων θα αποφασιστεί τις προσεχείς ώρες, χωρίς κανείς να είναι σίγουρος για την τελική απόφαση, καθώς και οι δύο προαναφερθέντες -ειδικά ο δεύτερος- έχουν και αυτοί τους δικούς τους «άσους» να παίξουν.

Ο χρόνος θα δείξει… όταν ξεκινήσουν οι κρίσεις, με τον Αρχηγό κ. Ανδρικόπουλο να δέχεται πυρά, τόσο εντός των κόλπων της ΕΛ.ΑΣ., όσο και από ΜΜΕ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα!