ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: Έτοιμο το ΚΤΕΛ για την επιστροφή στην κανονικότητα

Διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο οχημάτων και εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», αφού οι απαγορεύσεις των μετακινήσεων είχαν άμεσο αντίκτυπο στον κλάδο.

Ο λόγος για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, που πλέον βρίσκεται, όπως και πολλές ακόμα επιχειρήσεις στο «κόκκινο».

Ο Μανώλης Χαχλιούτης
Ο Μανώλης Χαχλιούτης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Μανώλη Χαχλιούτη, η κίνηση ακόμα και μετά την άρση των περιορισμών μετακινήσεων εκτός νομών, έχει μια μείωση της τάξης του 85 %, με τις μετακινήσεις να γίνονται αποκλειστικά από τους κατοίκους της Κρήτης.

«Αν δεν ανοίξουν τα σύνορα και δεν έρθουν επισκέπτες στην Κρήτη, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αυτή η εικόνα, με δεδομένες τις συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι θα συμβεί όμως άραγε εφόσον μετά την 1η Ιουλίου αρχίσουν οι ροές επισκεπτών και κατά πόσο είναι έτοιμη η διοίκηση του ΚΤΕΛ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας;

Όπως φαίνεται από την προετοιμασία που έχει υπάρξει, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται στο ακέραιο, με τις απολυμάνσεις να πραγματοποιούνται συνεχώς στα λεωφορεία και τους οδηγούς να ακολουθούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας.

«Τα λεωφορεία απολυμαίνονται διαρκώς και οι οδηγοί τηρούν στο ακέραιο όλες τις οδηγίες που έχουν λάβει, προκειμένου οι μετακινήσεις να γίνονται 100 % με ασφάλεια» αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ που τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε ευαισθησία και εγρήγορση στο συγκεκριμένο θέμα, με δεδομένες τις δυσκολίες της μαζικής μετακίνησης ανθρώπων με ένα μέσο.

Την ίδια στιγμή βέβαια, όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας τηρούνται και στον σταθμό των ΚΤΕΛ, καθώς και σε όλους τους χώρους αναμονής και αναψυχής που έχουν δημιουργηθεί, αφού και αυτές οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ και υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς.

Οι προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα επίπεδα είναι πολλαπλές και έχουν ως στόχο τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια, όμως όλοι περιμένουν πλέον την επόμενη φάση άρσης περιορισμών από την 1η Ιουλίου προκειμένου να δουν το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις.