Περιζήτητα τα εξοχικά στην Κρήτη – Ενδιαφέρον από… Ντουμπάι

Διαφημίζονται τα ακίνητα ακόμα και σε κόσμο που ζει στη Μέση Ανατολή


Ολοένα και μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον για τα ακίνητα στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ώρα που ο τουρισμός στη χώρα κινείται σε αχαρτογράφητα νερά και οι ξενοδόχοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις κρατήσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν διακοπές από την ασφάλεια μιας δικής τους κατοικίας, με τα ακίνητα στην Ελλάδα να είναι φέτος περιζήτητα.

Μπορεί οι αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα να “πάγωσαν” προς στιγμήν, όμως η επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας όχι απλά ζωντάνεψε το ενδιαφέρον των αγοραστών αλλά το έκανε και πιο έντονο. Αυτή ακριβώς η επιτυχία, η οποία “ταξίδεψε” σε ολόκληρο τον κόσμο, έκανε τις αγοραπωλησίες ακινήτων να παραμείνουν ζωντανές ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Και από ξένους επενδυτές υπάρχει ένα ζωντανό ενδιαφέρον, ένα ενδιαφέρον που μας δείχνει ότι το νησί μας θα πρωταγωνιστήσει στις αγοραπωλησίες και αυτή τη χρονιά, παρά το αρχικό μούδιασμα που επικράτησε λόγω του κορωνοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος Άρτεμις Μαυράκη.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα γενικότερο μούδιασμα στην αγορά, ένα “πάγωμα” των αγοραπωλησιών. Όμως η αγορά έχει αρχίσει σιγά-σιγά να επανακάμπτει επειδή σαν χώρα είμαστε ένας ασφαλής υγειονομικός προορισμός. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από ξένους αγοραστές», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου, ο οποίος δεν παραβλέπει να αναφερθεί και στις τιμές που “παίζουν” στα ακίνητα της Κρήτης και εν γένει της Ελλάδας την εποχή του κορωνοϊού, τον τομέα τον ακινήτων που μάλλον κάνει τη διαφορά μέσα στις δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης: «Οι τιμές πρέπει να πούμε ότι δεν έχουν μειωθεί, κι αν έχουν μειωθεί είναι ελάχιστη αυτή η μείωση. Αυτό προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Μπορεί εξαιτίας της πανδημίας ο τομέας των αγοραπωλησιών ακινήτων να “πάγωσε” προς στιγμήν, ωστόσο το ενδιαφέρον ζωντάνεψε ξανά για πολλούς αγοραστές, ντόπιους αλλά κυρίως ξένους. Όσοι μπορούν να διαθέσουν χρήματα, επιλέγουν να επενδύσουν σε ένα ακίνητο προκειμένου να περάσουν χαλαρές στιγμές των διακοπών τους όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι από τον κορωνοϊό.
Πάντως, ντόπιοι, αλλά κυρίως ξένοι ξεκίνησαν να κάνουν έρευνα αγοράς για να αποκτήσουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα και έτσι, προστατευμένοι από τον κορωνοϊό, να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης σε έναν δικό τους χώρο. Και όλα αυτά, την ώρα που ο τουρισμός “κολυμπά” σε άγνωστα νερά, με τους ξενοδόχους να περιμένουν πώς και πώς τις κρατήσεις, δύο 24ωρα πριν την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ημερομηνία- “αφετηρία” για τις πτήσεις εξωτερικού σε όλα τα νησιά της Ελλάδας.

Ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες της αγοράς, ανοίγει ένας νέος δρόμος για την ελληνική αγορά μέσα από μια κτηματομεσιτική επενδυτική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, η οποία αναμένεται να φέρει επιπλέον αγοραστές στη χώρα. Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης της “Κτηματοεμπορικής” Γιάννης Κριαράς, «υπογράψαμε αποκλειστικότητα με μια μεγάλη κτηματομεσιτική επενδυτική εταιρεία της Μέσης Ανατολής με διεθνή παρουσία σε Λονδίνο και Ντουμπάι για αγορές στην Ελλάδα. Όλα τα ακίνητά μας αυτή τη στιγμή θα διαφημίζονται σε κόσμο που ζει στη Μέση Ανατολή. Από ανθρώπους που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κρήτη».